Lækket dokument fra det israelske forsvarsministerium

Ali Abunimah, The Electronic Intifada

Lækket dokument fra det israelske forsvarsministerium

Af Ali Abunimah, Electronic Intifada 25.01.2007

Et lækket dokument fra det israelske Forsvarsministerium giver et skræmmende indblik i apartheidbyrokratiets mentalitet. Det opridser indskrænkninger i palæstinensernes bevægelsesfrihed, byrokratisk-etnisk udrensning og forsøg på at hverve kollaboratører.

Eksspræsident Carter vakte Israels og dets venners vrede ved at beskrive “den afskyelige undertrykkelse og forfølgelse, der finder sted i BPO (De Besatte Palæstinensiske Områder), med et stramt system af påtvungne pas og striks adskillelse af palæstinensiske borgere og jødiske bosættere på Vestbredden“.

Electronic Intifada er nu kommet i besiddelse af et dokument fra det israelske

Forsvarsministerium, der viser et gyseligt glimt af apartheidbyrokratiets mentalitet.

Den første side i dokumentet bærer påskriften “Koordination af Regeringsaktiviteter i Territorierne” såvel som acronymet (d.v.s. ord dannet af forbogstaverne på en organisation, o.a.) “COGAT” nederst på hver side. Disse betegnelser ser ud til at være referencer til den enhed i den israelske hær, der forestår besættelsen af den palæstinensiske civilbefolkning.

Øverst på hver side ser man også logoerne for “Staten Israel” og “Forsvarsministeriet” . Dokumentet er dateret 12. januar og har titlen “Centrale Foranstaltninger for at lette dagliglivet for den palæstinensiske

befolkning”.

Men langt fra at det er det der er tale om , opregner dokumentet detaljer i det regime af alvorlige indskrænkninger i bevægelsesfriheden, byrokratisk-etnisk udrensning og politisk manipulation og uddannelse af kollaboratører, som Israel benytter sig af i BPO på Vestbredden og i Gaza-striben.

Dokumentet, der er affattet på engelsk ser ud til at være ægte. Mens dets formål og målgrupper er ukendte, kan det tænkes at det er blevet udarbejdet for at gøre indtryk må udenlandske diplomater som udtryk for israelsk generøsitet over for palæstinenserne.

Blandt de politikker, som dokumentet opridser er:

* Bestræbelser på at styrke Abu Mazen (den Palæstinensiske Myndigheds Formand Mahmoud Abbas) ved at formidle indførsel af “sikkerhedsudstyr til Præsidentgarden” doneret af fremmede magter. (USA har for nylig bebudet, at det vil skaffe våben og udstyr for millioner af Dollars til denne enhed, der gør tjeneste som milits for Abbas og hans FATAH-fraktion, som søger at vælte den demokratisk valgte HAMAS-regering.

* Give særlige privilegier vedrørende bevægelsesfrihed til Palæstinensiske VIP’er og højtstående palæstinensere og andre af Abbas’s allierede, herunder at “sørge for rejsemuligheder uden sikkerhedstjek” . Disse privilegier der ikke er opnåelige for millioner af palæstinensere har til formål at “styrke Abu Mazen” , formodentlig på bekostning af den HAMAS-ledede regering og PLC

(Palæstinas Lovgivende Råd) af hvis medlemmer dusinvis , langt fra at blive behandlet som VIP’er, er bortført uden at blive anklaget for noget og stillet for en domstol og bliver tilbageholdt af De Israelske Besættelsesstyrker (IBS) .

* Specialtilladelser til 505 palæstinensiske “forretningsfolk” der undtager dem fra paslovene, der forbyder overnatligt palæstinensisk ophold i Israel. De vil også blive genstand for færre sikkerhedstjek. Denne privilegerede klasse kan måske også se frem til at nyde godt den “mulige tilbagebetaling af 60 mio Dollars fra de indefrosne skattebeløb til den private sektor, efter forudgående identifikation og oprettelsen af en fungerende mekanisme”.

* Dette kunne muligvis pege i retning af, at Israel efter aftalt spil med Abbas uretmæssigt søger at tilegne sig offentlige palæstinensiske værdier, som det ulovligt har lagt beslag på og gå uden om Den Palæstinensiske Myndigheds Finansministerium og omdele dem til Abbas’s bonkammerater.

* Med skrækindjagende præcision får “42.899” palæstinensiske arbejdere

tilladelser til at arbejde “i Israel og bosættelserne” og 2.000 palæstinensiske landarbejdere får dispensation fra paklovene således at “overnatsophold i Israel” bliver “tilladt”. Af dem vil blot 1.600 få tilladelse til at komme ind i det besatte Østjerusalem, den største palæstinensiske by på Vestbredden.

Millioner af palæstinensere rundt omkring i verden har forbud mod at besøge eller bo i deres eget land på grund af israelske restriktioner og love, der diskriminerer imod ikke-jøder. Et fåtal af privilegerede palæstinensere har imidlertid været i stand til at gøre det i kraft af deres stastsborgerskab i USA eller europæiske lande, hvis borgere generelt kan indrejse som turister i Israel uden visa .

Selv denne usikre tilværelse er på det seneste blevet truet af en ny israelsk praksis med at nægte dem genindrejse hvis de af en hvilken som helst grund er rejst ud af Israel. Mens dokumentet hævder, at disse restriktioner vil blive lempet, bekræfter dette også forbuddet mod almindeligt familieliv for palæstinensere. Palæstinensere (stedse omtalt som “udenlandske statsborgere”)

med udenlandske pas, selv dem med ægtefæller og familier, som Israel anerkender som residenter vil få deres ophold begrænset til et sammenlagt ophold i Israel på i alt 27 måneder.

Intet andet land, der kalder sig selv demokratisk, behandler indfødte som udlændinge og deporterer dem på denne måde og splittet familier i processen.

Endelig opregner dokumentet et antal kategorier af “humanitære” arbejdere , som vil få nogen sikkerhedsmargin i forhold til de stramme paslove.

Der er tale om 1.450 personer i kategorien “religiøst personale”, 1.300 hospitalsansatte, 300 ansatte på hoteller, jurister, lærere og residenter fra en enklave i det besatte Østjerusalem, der er blevet omringet af bosættere og Apartheidmuren.

Under et system med skånselsløs og sygelig kontrol, som det Israel udøver mod palæstinenserne, kan ikke en gang den symbolske “lempelse”, der er udarbejdet alene af hensyn til medierne, tages for givet; Israel lyver rutinemæssigt om hvad det foretager sig.

For eksempel lovede Israels premierminister Ehud Olmert under et møde med Mahmoud Abbas i december at fjerne dusinvis af checkpoints og forhindringer for palæstinensernes bevægelsesfrihed på Vestbredden. IBS hævdede senere at have fjernest 44 af de hundreder af forhindringer som opfyldelse af Olmerts løfte.

Faktisk, rapporterede den israelske avis Ha’aretz 22. januar, at den israelske hær “ indrømmede, at de 44 jordvolde den hævdede at have fjernet rundt omkring ved landsbyer på Vestbredden, reelt ikke eksisterede”.

Men hvad der eksisterer og er åbenlyst for alverden, hvis man åbner øjnene, er et skrækindjagende regime af totalitær kontrol med millioner af palæstinensere, der holdes i fangenskab af Israels racistiske system og den hær og de bosættermilitser, der gennemtvinger det.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Reportager/interviews. Bogmærk permalinket.