Regler for de vestlige medier ved behandling af Mellemøsten

DPV

Regler for de vestlige medier ved behandling af Mellemøsten

Regel 1: I Mellemøsten er det altid araberne der angriber først, og det er altid israelerne der forsvarer sig selv. Det kaldes “gengældelse”.

Regel 2: Araberne, hvad enten det er palæstinensere eller libanesere, har ikke lov til at dræbe israelere. Dette kaldes “terrorisme”.

Regel 3: Israel har ret til at dræbe arabiske civile; dette kaldes “selvforsvar”, eller i disse dage “medfølgende skade” (collateral damage).

Regel 4: Når Israel dræber for mange civile, opfordrer den vestlige verden til tilbageholdenhed. Dette kaldes for “det internationale samfunds reaktion”.

Regel 5: Palæstinensere og libanesere har ikke ret til at fange israelske soldater, ikke engang et begrænset antal, ikke bare 1 eller 2.

Regel 6: Israel har ret til at fange så mange palæstinensere og libanesere de ønsker (palæstinensere: omkring 10 000 til dato, hvoraf 300 er børn; libanesere: flere tusind indtil nu, som tilbageholdes uden retssag). Der er ingen grænse; der er ikke behov for noget bevis for skyld eller for en retssag. Alt hvad der behøves er det magiske ord: “terrorisme”.

Regel 7: Når du siger “Hezbollah”, skal du altid huske at tilføje “støttet af Syrien og Iran”.

Regel 8: Når du siger “Israel”, må du aldrig sige “støttet af USA, Storbritan¬nien og andre europæiske lande”; for folk kunne (Gud forbyde det!) få den opfattelse at dette ikke er en jævnbyrdig konflikt.

Regel 9: Når det drejer sig om Israel, så nævn aldrig ordene “besatte territorier”, “FN-resolutioner”, “Geneve-konventioner”. Dette kunne forurolige Israel-lobbyen.

Regel 10: Israelere taler bedre engelsk end arabere. Det er derfor vi lader dem udtale sig så meget som muligt, så de kan forklare reglerne 1-9. Dette kaldes “neutral journalistik”.

Regel 11: Hvis du ikke er enig i disse regler, eller du foretrækker den arabiske side frem for den israelske side, må du være en meget farlig antisemit. Du kan endda blive nødt til at give en offentlig undskyldning hvis du udtrykker din ærlige mening (er demokratiet ikke vidunderligt?).

Af Mamdouh Al Habashi, Al Habashi General Contracting, Cairo

Oversat fra engelsk for DPV af Jørgen Nyeng

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.