Tre civile palæstinensere dræbt af IBS på Vestbredden

DPV

Tre civile palæstinensere dræbt af IBS på Vestbredden

PCHR (Palestinian Centre for Human Rights) 20.08.2006, www.pchrgaza.org

_____________________________________________________

I løbet af de seneste tre dage har De Israelske Besættelsesstyrker (IBS) dræbt tre palæstinensere på Vestbredden. To af ofrene blev udenretligt henrettet af IBS i Betlehem, mens det tredje offer blev dræbt, da IBS åbnede ild mod en civil bil, som prøvede at køre uden om Hawara checkpointet syd for Nablus.

Ifølge en undersøgelse foretaget af PCHR omkring 04:10 fredag 18.08.2006, rykkede IBS med støtte fra en helikopter ind i landsbyen Al-‘Obaidiya, øst for Betlehem og dekreterede udgangsforbud. De belejrede en mark på bjerget Al-Hadadiya, sydøst for landsbyen. De skød med skarpt og affyrede lysbomber.

Derefter åbnede IBS ild og helikopteren affyrede et missil mod to palæstinensere, som befandt sig på marken. De to palæstinensere døde på stedet:

1. Khaled Mohammed ’Ata Shanita, 25 år ; og

2. ‘Oqla Suleiman Mohammed Shanaita, 33 år

Den sidstnævntes broder, den 42-årlige Ahmed Suleiman Shanaita fortalte til PCHR, at de to ofre blev dræbt, da de befandt sig næsten 600 meter fra deres huse. De blev ramt af dusinvis af kugler, og der brød brand ud på marken. IBS hævdede, at de to var eftersøgt for fordi de var medlemmer af Al-Quds Brigaderne, den militære gren af Islamic Jihad. De to ofre blev løsladt fra israelske fængsler for fem måneder siden.

Omkring 04:30 søndag 20.08.2006 kørte en palæstinensisk taxi, der transporterede gruppe arbejdere, på en markvej i nærheden af Nablus-Ramallah-vejen. Taxien tyede til markvejen fordi IBS havde lukket Hawara-checkpointet, syd for Nablus, for palæstinensere under 30 år.

Taxichaufføren blev overrasket over IBS’s tilstedeværelse på markvejen. IBS var i færd med at tilbageholde to palæstinensiske køretøjer. Chaufføren kørte baglæns af frygt for at hans bil og passagererne ville blive tilbageholdt af IBS.

De åbnede straks ild mod bilen. Som følge heraf blev tre arbejdere såret. IBS arresterede en af de sårede arbejdere. Han døde senere på grund af det sår han var blevet tilføjet. Han blev identificeret som den 26-årlige Jalal Hussam ‘Ouda fra landsbyen Deir Al-Hatab øst for Nablus.

De to andre sårede arbejdere arbejdere blev evakueret til Rafidya Hospital i Nablus. De blev identificeret som:

1. ’Esmat Qassem ’Amar på 29 år fra landsbyen Kufor Qalil, der var såret af et skarpt skud i højre fod.

2. Qais Hani Eshtayeh, på 22 år, fra landsbyen Salem, som vaser såret af et skarpt skud i venstre fod.

Da Eshtayeh blev såret ringede han til sin 24-årlige broder Burhan, der er taxichauffør og som ventede på ham ved Checkpointet i Hawara og fortalte ham, at han var såret. Burhan forlod straks sin bil og begyndte ar lede efter sin broder. En IBS-soldat fik øje på ham og åbnede ild mod ham. Han blev såret og IBS arresterede ham.

Det er værd at bemærke, at IBS ofte tilbageholder civile palæstinensiske køretøjer og deres passagerer, når disse køretøjer tyer til markveje for at undgå trafikpropper ved de militære checkpoints.

PCHR er dybt bekymret over en sådan optrapning fra IBS’s side og:

1. Fordømmer disse og andre forbrydelser begået i De Besatte Palæstinensiske Områder (BPO) af IBS , der udviser manglende respekt for civile palæstinenseres liv

2. Gentager sin fordømmelse af de udenretlige henrettelser begået af IBS mod palæstinensere og påpeger kraftigt, at en sådan politik tjener til at forøge spændingerne i regionen og er en trussel mod civile palæstinenseres liv.

3. Opfordrer det internationale samfund til at intervenere for at sætte en stopper for sådanne forbrydelser og gentager sin opfordring til De Høje Kontraherende Parter bag Den Fjerde Genevekonvention til øjeblikkeligt at gribe ind og leve op til deres forpligtelser til at sikre beskyttelse af civile palæstinensere i BPO.

– X –

Oversat af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.