28 palæstinensere, deriblandt syv børn dræbt

(PCHR)

28 palæstinensere, deriblandt syv børn dræbt

Ugerapport for perioden 8. – 14. juni 2006

Palestinian Center for Human Rights (PCHR)

Perioden 8. – 14. juni 2006

• 28 palæstinensere, deriblandt 7 børn dræbt af de israelske Besættelses Styrker (IBS)

• 7 af dem var fra samme familie og blev dræbt ved IBS’s granatbeskydning i Gaza (undersøgelser foretaget af PCHR og andre menneskerettighedorganisationer afviser israelske påstande om, at IBS’s granatbeskydning ikke var årsagen til denne forbrydelse)

• 19 af ofrene blev udenretligt henrettet af IBS

• 76 civile palæstinensere, deriblandt mindst 20 børn, blev såret af beskydning fra IBS

• IBS gennemførte 40 angreb ind i palæstinensiske lokalsamfund på Vestbredden, isæt i Nablus-området

• 49 civile palæstinensere blev arresteret af IBS

• 2 huse blev af IBS omdannet til militærforlægninger

• IBS har fortsat bygningen af Annektionsmuren på Vestbredden

• IBS raserede landbrugsjord i nærheden af landsbyen ’Azzoun ’Atma syd for Qalqilya

* IBS nedrev et hus og bygninger til husdyr i landsbyen Toura al-Ghabiya syd-vest for Jenin

* Israelske bosættere fortsætter med at angribe civile palæstinensere og palæstinensisk ejendom i de Besatte Palæstinensiske Områder (BPO)

• 6 civile palæstinensere blev sårede og 4 huse blev beskadigede ved angreb igangsat af israelske bosættere

RESUME: Israelske krænkelser af Folkeretten blev i den rapporterede periode (8.–14. juni 2006) optrappet i BPO

DRAB: I den rapporterede periode dræbte IBS 28 palæstinensere i BPO, deraf 27 i Gaza-striben. Dette antal omfatter 21 ubevæbnede civile, deriblandt syv børn. Syv af ofrene var fra samme familie (far, mor og fem af deres børn), som blev dræbt fredag 9. juni 2006, da IBS affyrede et antal granater mens familien befandt sig på stranden i Beit Lahiya i den nordlige Gaza-stribe. IBS hævdede, at deres undersøgelser pegede på, at ”eksplosionen skyldtes en bombe, der var anbragt af palæstinensere og rettet mod IBS”. Imidlertid afviser en undersøgelse foretaget af PCHR og en anden undersøgelse foretaget af en ekspert fra Human Rights Watch denne påstand og beviser at ofrene blev dræbt af en granat fra IBS-beskydningen.

ANGREB: I den rapporterede periode gennemførte IBS mindst 40 militære angreb ind i palæstinensiske lokalsamfund på Vestbredden, især i Nablus-området. Under disse angreb foretog IBS kommandoaktioner i huse og arresterede 49 civile palæstinensere, deriblandt 12 børn. Dermed er antallet af palæstinensere, der er blevet arresteret af IBS siden begyndelsen af 2006 steget til 1.720. ,Desuden omdannede IBS to huse til militærforlægninger., Et af disse huse blev anvendt til en udenretlig henrettelse af en palæstinenser i Jenin. IBS anvendte hemmelige enheder og optrænede hunde under disse angreb.

INDSKRÆNKNINGFER I BEVÆGELSESFRIHEDEN: IBS opret-

holder fortsat en omfattende belejring af BPO og krænker dermed civile palæstinenseres politiske, økonomiske, sociale og kulturelle såvel som borgerlige rettigheder.

IBS opretholder fortsat en skærpet belejring af Gaza-striben og gør den til et stort friluftsfængsel. IBS kontrollerer fortsat palæstinensernes færdsel gennem det internationale overgangssted ved Rafah på den ægyptiske grænse. I den rapporterede periode, afslog IBS at udvide åbningstiden ved overgangsstedet for at klare det stigende antal rejsende i sommerperioden.

Skønt IBS tillod transport af fødevarer fra Ægypten ind i Gaza-striben gennem handelsovergangsstedet Kerem Shalom, sydøst for Rafah, i april 2006, er overgangsstedet endnu ikke blevet officielt åbnet.

IBS hindrer også fortsat palæstinensiske arbejdere fra Gaza i at tage turen til deres arbejdsplads i Israel gennem overgangsstedet Beit Hanoun (Erez). De hindrer fortsat hundreder af tusinder af palæstinensere, der bor i Gaza i at rejse til Vestbredden. IBS har delvist betjent handelsovergangsstedet al-Mentar (Karni) øst for Gaza by. Som følge af de gentagne lukninger af overgangssteder er de økonomiske forhold på Vestbredden blevet forværret.

IBS udstationeret ved forskellige checkpoints på Vestbredden opretholder fortsat strikse indskrænkninger i civile palæstinenseres bevægelsesfrihed og holder fortsat den nordlige og sydlige del af Vestbredden adskilt fra hinanden. Med dette mål for øje har de lukket checkpointet Za’tara syd for Nablus og genoptaget deres tilstedeværelse ved ’Atara-checkpointet nord for Ramallah. De har også oprettet to nye checkpoints i nærheden af Ramallah.

IBS udstationeret ved forskellige checkpoints på Vestbredden har udøvet misbrug over for et antal civile palæstinensere. I den rapporterede periode arresterede IBS ved checkpoints på Vestbredden otte civile palæstinensere, deriblandt en pige.

ANNEKTIONSMUREN: IBS fortsætter bygningen af Annektionsmuren inde på Vestbredden. I den rapporterede periode raserede IBS landbrugsjord i landsbyen ’Azzoun ’Atma syd for Qalqilya i nærheden af bosættelsen ”Uranit” vest for landsbyen og i nærheden af bosættelsen ”Sha’ari Tekva” øst for landsbyen. IBS planlægger at anlægge en ny bosættervej, der skal forbinde disse to bosættelser.

IBS nedrev også et hus og bygninger til husdyr i landsbyen Toura al-Gharbiya, sydøst for Jenin.

9. juni 2006 anvendte IBS magt for at sprede en fredelig demonstration, der var organiseret i protest imod Muren i landsbyen Bi’lin vest for Muren ved Ramallah. IBS affyrede gummiovertrukne metalprojektiler, tåregascylindere og lydbomber mod demonstranterne. Som følge heraf blev syv civile palæstinensere, deriblandt fire børn, sårede.

ILLEGALE BOSÆTTERAKTIVITETER: Israelske bosættere fortsætter i modstrid med international humanitær lov med at være bosiddende i BPO og har rettet en række angreb mod civile palæstinensere og palæstinensisk ejendom i Bethlehem og Hebron med seks sårede civile og fire beskadigede huse som resultat.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.