Palæstinensiske fagforeninger støtter canadisk opfordring til boykot

PGFTU

Palæstinensiske fagforeninger støtter canadisk opfordring til boykot

Den globale bevægelse for isolering af Apartheid Israel vokser med tilslutning fra fagforeninger

I marts 2006 vedtog CUPE (Canadian Union of Public Employees)’s afdeling i delstaten Ontario Resolution no. 50 til støtte for ”Den Internationale Kampagne for boykot, frigørelse fra økonomiske interesser og sanktioner indtil Israel opfylder sin forpligtelse til at anerkende det palæstinensiske folks umistelige ret til selvbestemmelse og fuldt ud overholder forskrifterne i Folkeretten, herunder de palæstinensiske flygtninges ret til at vende tilbage til deres hjem og ejendomme som fastsat i FN-resolution 194”.

Den palæstinensiske græsrods Anti-Apartheidmur Kampagne takker CUPE Ontario for dens støtte og modige beslutning om at støtte opfordringen fra et samlet og enigt Palæstina til at isolere Apartheid Israel, fra 9. juli 2005. Palæstinensiske fagforeninger, civilsamfundet og græsrødder værdsætter dette skridt meget højt og opfordrer CUPE og fagforeninger over hele verden til at følge den palæstinensiske opfordring til at isolere Aparthrid Israel. I forlængelse af vedtagelsen af Resolution no. 50 er det strømmet ind med støtteerklæringer (En komplet liste over støtterklæringer vil snart foreligge på www.stopthewall.org).

Onsdag 124. juni 2006

Til: Sid Ryan, formand for CUPE Ontario

CUPE Ontarios FU-medlemmer

Katherine Nastovski, forkvinde for CUPE Ontario’s Internationale Sol.-Komité

Re: CUPE Ontario’s Resolution no. 50

Kære venner,

Den Palæstinensiske Generalføderation af Fagforeninger, der repræsenterer omkring 350.000 arbejdere i Gaza og på Vestbredden ønsker at udtrykke fuld støtte til Resolution no. 50 vedtaget af CUPE Ontario 27. marts 2006.

Det palæstinensiske civilsamfund og de politiske partier, deriblandt også den Palæstinensiske Generalunion af Fagforeninger over alt i Palæstina og i Diaspora’en har 9. juli 2005 udsendt en fælleserklæring, der opfordrer til en international boykot af, frigørelse fra økonomiske interesser i og sanktioner imod Israel.

Vær forvisset om, at vore arbejdere hilste jeres beslutning velkommen om at slutte op om denne opfordring indtil Israel opfylder sin forpligtelse til at anerkende det palæstinensiske folks umistelige ret til selvbestemmelse og fuldt ud lever op til forskrifterne i Folkeretten, herunder de palæstinensiske flygtninges ret til at vende tilbage til deres hjem og ejendomme som fastsat i FN-resolution 194……………….

Vi ønsker at opmuntre CUPE medlemmer og ledelse til ikke at tøve med at iværksætte den planlagte efterforskning og bevidstgørelsesproces og til at gøre alt hvad I kan for at sikre, at opfordringen til boykot, frigørelse fra økonomiske interesser og sanktioner får konkrete virkninger i hverdagen.

De uundgåelige angreb fra den pro-israelske lobby I står over for i øjeblikket bør ikke stoppe nogen, men snarere bidrage til at sætte fokus på behovet for en bredt anlagt kampagne for at skabe bevidsthed om den israelske stats apartheidnatur og canadisk støtte i denne sammenhæng.

Jeres beslutning udtrykker en stærk et stærkt engagement i forhold til internationale menneskerettighedsstandarder og viser vejen frem mod en etisk holdning imod undertrykkelse, besættelse og racisme.

Tak for jeres solidaritet på dette afgørende tidspunkt – modtag vore broderlige hilsner

Rasem Al Bayari

Vicegeneralsekretær

for PGFTU

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Møder. Bogmærk permalinket.