Der er et valg! Der er en løsning!

Gush Shalom

Der er et valg! Der er en løsning!

Fra GUSH SHALOM

Vi længes alle efter en ende på konflikten, efter afslutningen på blodsudgydelsen og et liv i fred, i en stat som vi kan være stolte af.

Vi vil ikke være i stand til at virkeliggøre dette ved hjælp af “Gensamling”, “Løsgørelse”, Apartheid-muren, den énsididge fastlæggelse af “Permanente Grænser” (i enighed med bosætterne) og alle de andre patentmediciner og fata morganaer. Alle disse har allerede været forsøgt og er allerede slået fejl.

Der er kun én reel vej:

1. Den valgte regering i Israel vil invitere den valgte regering i Palæstina til direkte forhandlinger, på basis af lighed og gensidig respekt, til gennemførelse af “To Stater for To Folk”-løsningen.

2. Åbningen af forhandlingerne vil udgøre den gensidige anerkendelse af de to staters ret til eksistens inden for de grænser der vil blive bestemt af forhandlingerne.

3. Ingen af de to parter vil blive bedt om at opgive dens religiøse og åndelige tilknytning til hele territoriet mellem Middelhavet og Jordan-floden, uanset delingen af politisk suverænitet.

4. De permanente grænser mellem de to stater vil blive baseret på Den Grønne Linje. Den endelige rute vil blive fastlagt ved forhandling, med mulighed for aftalte bytninger af territorium.

5. De jødiske kvarterer i Jerusalem sammen med Vestmuren vil tilhøre Israel. De arabiske kvarterer i Jerusalem sammen med samlingen af moskeer vil tilhøre Palæstina.

6. Alle andre spørgsmål, såsom sikkerhedsarrangementer, flygtninge, økonomiske relationer og vand, vil blive løst ved gensidig overenskomst.

7. Forhandlingerne vil blive fuldført i løbet af højst tre år.

8. En våbenhvile (hudnah) vil træde i kraft for varigheden af forhandlingerne. Hver af de to regeringer vil være ansvarlig for et fuldstændigt ophør af vold fra dens militærstyrker såvel som fra alle væbnede grupperinger og individer. Der vil ikke være nogen byggeaktivitet i de eksisterende bosættelser og heller ikke blive oprettet nye bosættelser.

9. En neutral international komité, med deltagelse af internationale personligheder som er acceptable for begge sider, vil overvåge gennemførelsen.

Vi opfordrer alle vælgerne i Fredslejren til at stemme for et parti der er tæt på disse principper.

17. marts 2006

GUSH SHALOM p.o.b. 3322 Tel Aviv 61033, Israel

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.