Fred Nu giver Kadima det glatte lag for at give efter for bosætterne

Haaretz

Fred Nu giver Kadima det glatte lag for at give efter for bosætterne

Af Nadab Shragai og Lilach Weissman, Haaretz, d. 6.marts 2006

Fred Nu–bevægelsen anklagede søndag Kadima for at give efter for bosætterne efter at partiet vandt opbakningen fra en top religiøs zionist-bevægelses rabbi, som tidligere havde hørt forsikringer fra fungerende premiereminister Ehud Olmert om fremtiden for Israels grænser.

Rabbi Yoel Ben-Nun, en ledende skikkelse i den religiøse zionist lejr og beboer i bosættelsen Elon Shvut, annoncerede sin støtte til Kadima søndag aften, kort efter at dets leder, Olmert udsendte en meddelelse, som bestemte, at ”adskillelses – muren ikke vil blive staten Israels grænse” og at ”grænsen vil blive bestemt i forhold til interesserne for staten Israel. ”

”Forsikringerne fra Olmert til Rabbi Ben–Nun er Kadimas kapitulation til bosætterne. Den beviste, at den fungerende premiereministers hensigter ikke går på en løsning og en diplomatisk aftale, men snarere på at fortsætte besættelsen, ” udtalte Fred Nu .

Ben – Nun, en af de ledende rabbier i den religiøse Zionist bevægelse, udtalte til Haaretz, at han ikke havde meldt sig ind i Kadima, men besluttet at støtte partiet efter at Det Nationale Religiøse parti ” svigtede bosætter( bevægelsen ). ”

I redegørelsen erklærer Olmert : ” I enhver diplomatisk proces , vil Jerusalem forblive højest og forenet, og vigtige bosættelses – blokke incl. Gush Etzion, Ariel, Jerusalem envelope og sikkerhedsområder, som er essentielle for Israels sikkerhed vil blive opretholdt.

Til gengæld , udsendte Ben – Nun en redegørelse, som støttede Kadima. Otniel Shenlar, en af de tre religiøse zionist repræsentanter på Kadimas liste, tog del i kontakten mellem de to parter. Henvendelsen havde til hensigt at forbedre relationerne mellem regeringen og den religiøse Zionist bevægelse, som spredte surhed under frigørelsesprocessen.

Søndagens erklæring udvider betegnelserne, som Olmert bruger ang. Israels permanente grænser. I stedet for ” Ma´aleh Adumin blokken,” bliver betegnelsen ” Jerusalem envelope blokken,” som medregner bosættelser som Givat Ze´ev og Adam nord for hovedstaden anvendt.

Udtalelsen indeholder ikke en forsikring om, at hele Jerusalem og områder i hovedstaden, som består af arabiske bydele, vil forblive under israelsk overherredømme. Shenlar udtalte til Haaretz, at målet er at bevare israelsk herredømme i alle jødiske bydele, i den Gamle By og på Tempelbjerget, men styringen vil ikke nødvendigvis blive opretholdt i alle arabiske bydele i Øst Jerusalem.

I fortiden var Ben – Nun medlem af Yesha Rådet og opholdt sig i bosættelsen Ofra på Vest bredden. For adskillige år siden flyttede han til Elon Shvut. Han har engang sagt : Bosætterne har ikke været i stand til at tage bolig i folks hjerter.”

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.