Palæstina fortsætter med at trodse okkupationen

Stop The Wall

Palæstina fortsætter med at trodse okkupationen

Mod den massive kampagne mod nedrivning af huse og ødelæggelse af jord

Seneste nyheder fra Anti-Apartheid Mur Kampagnen

Ramallah

Fredag d. 17. februar afholdt populære komiteer mod Apartheid Muren i Ramallah distriktet demonstrationer, som stadfæstede deres beslutsomhed at beskytte palæstinensisk jord. Hundredevis af mennesker samledes i Aboud, Bil´in og Beit Seera for at stille op mod bulldozerne, som rev træer op for at forberede jorden til muren. Der opstod sammenstød, da besættelses – styrkerne angreb de protesterende og forsøgte at kvæle modstanden.

Folk i `Aboud kræver deres jord tilbage og sætter ild til fundamentet i Apartheid Muren.

Adskillige hundrede landsbybeboere i `Aboud i Vest Ramallah førte en storstilet demonstration mod opførelsen af Apartheid Muren på deres jord.

Huse blev revet ned på det eneste tilgængelige område til palæstinensisk udvidelse i Shuqba i Vest Ramalla

Abed El Aziz Fakhry Qdaah fra Shuqba i Vest Ramallah vågnede op ved at bulldozere smadrede hans søns familie-drømme, idet de reducerede deres fremtid til jordhøjde. De forskellige strategier for besættelse – bosættelser og nedrivning af huse – berøver palæstinenserne deres smil og livs-stabilitet og sigter på at ødelægge håbet for en levedygtig fremtid.

Amina fra Jeep Al Theieb : ” Vores krav og håb er meget enkle, blot et hus til at beskytte os mod regnen og varmen. ”

I landsbyen Jeep al Thieb i Vest Bethlehem er alle 1350 beboere under trussel for fordrivelse idet besættelses – styrkerne fordeler ordrer om ” ikke at have tilladelser.” Siden 1980 erne , er Jeep al Thieb´s landbrugsjord blevet konfiskeret til både bosættelser samt en forpost på 40 mænd og deres heste. Dette landbrugssamfund er efterfølgende med vold blevet dømt til et beton –område.

Palæstinensiske hjem og liv tilintetgjort af Okkupationen

Okkupationen fortsatte med at iværksætte sin apartheid politik med sin overhåndtagende ødelæggelse udover palæstinensiske landsbyer og byer. Denne uge eskalerede forsøget med at udrense palæstinensere fra deres jord i en serie af husnedrivninger.

Verdensomspændende Aktivisme

” Israelsk Apartheid Uge” afholdt på adskillige universiteter i UK og Canada

Sammenfaldende med den 30te årsdag for den internationale Konvention om undertrykkelsen og straffen ved Apartheids forbrydelse, blev den ”den Israelske Apartheids Uge 2006” afholdt samtidigt i Oxford og adskillige canadiske byer – Toronto, Montreal og Kitchener – Waterloo.

Boykot mod arkitekterne og bygningsselskaber i Israelsk Apartheid !

Nogle af Englands mest prominente arkitekter påtænker en økonomisk boykot af Israels bygningsindustri, i protest mod den fortsatte udvidelse af bosættelser, den vedvarende opførelse af Apartheid Muren, og hvad de beskrev som besættelsens brug af arkitekturen til at fremme et ”apartheid system”.

StopTheWall.org

Oversat fra engelsk for DPV af Birthe H. Christensen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Møder. Bogmærk permalinket.