Shin Bet hævder: Israel i “alvorlige vanskeligheder” hvis Hamas vinder valget

Haaretz

Shin Bet hævder: Israel i ”alvorlige vanskeligheder” hvis Hamas vinder valget

Af Gideon Alon, Haaretz 3. januar 2006

Shin Bets direktør Yuval Diskin advarede tirsdag om at Israel ville være i “alvorlige vanskeligheder” hvis Hamas går sejrrigt ud af parlamentsvalgene der er planlagt til slutningen af januar.

Ifølge Diskin vil den militante islamiske gruppe efter en sejr eller stærk udgang gøre sig enhver anstrengelse for at installere dens aktivister i palæstinensiske sikkerhedsgrene for således at sikre at der ikke gøres nogen anstrengelser for at afværge terrorisme udgående fra palæstinensisk kontrollerede områder.

En Hamas-triumf ville også kunne påvirke det uddannelsespensum som der undervises i i palæstinensiske skoler.

“Israel vil være i alvorlige vanskeligheder hvis Hamas vinder valgene til det palæstinensiske lovgivende råd, eller hvis det opnår en væsentlig fremgang”, sagde Diskin.

“De vil trænge ind i [palæstinensiske] regeringskontorer og øge deres greb om territoriet”, fortalte han Knessets udvalg for udenrigs- og forsvarsanliggender.

Udvalgsformand, Medlem af Knesset Yuval Steinitz sagde at Diskin havde malet et trist billede af væsentlige fremgange i styrke for Hamas, noget der varsler ilde for Israel, sagde Steinitz.

Han tilføjede at hvis Steinitz’ forudsigelser holdt stik, ville Israel stå over for en helt ny situation hvor en terroristisk organisation som opfordrer til ødelæggelse af Israel vil være en ligeværdig partner i styring af det palæstinensiske parlament.

Mandag begyndte et udvalg ledet af premierministerens rådgiver, Dov Weisglass, at diskutere de mulige valgresultater til den Palæstinensiske Myndighed idet de fokuserede på implikationerne af Hamas-gevinster.

Ifølge en overordnet regeringsembedsmand er dette udvalgs arbejdshypotese at Hamas ikke vil gå af med sejren. “Vi ved ikke hvad resultaterne vil blive. Meningsmålingerne tyder på at Hamas vil få 30 % af stemmerne”, sagde kilden.

Torsdag vil de amerikanske udsendinge Eliot Abrams og David Walsh ankomme til diskussioner om valgene til Den Palæstinensiske Myndighed. De vil mødes med Weisglass og med andre israelske og palæstinensiske repræsentanter for at diskutere de mulige valgresultater og deres implikationer.

[Fra http://www.haaretzdaily.com/hasen/spages/665769.html]

Oversat fra engelsk for DPV af Jørgen Nyeng

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Menneskerettigheder, Nyhedsbreve. Bogmærk permalinket.