Fabrikeret sorg

Fathi El-Abed, Jyllandsposten

Fabrikeret sorg

Jyllands-Posten 23. september 2005, 1. sektion, side 11, af Fathi El-Abed, næstformand, Dansk Palæstinensisk Venskabsforening, Madvigs Allé 2, 1., Frederiksberg C

AT SAMMENLIGNE nedrivningen af forladte synagoger med nazisternes forbrydelser er intet mindre end en fabrikeret sorg, bag hvilken der gemmer sig onde og ideologiske hensigter (JP’s leder 14/9).

Skal man sammenligne Nazitysklands forbrydelser mod blandt andre jøderne, så er de tusindvis af nedrivninger/ødelæggelser af palæstinensiske huse begået af israelerne i Rafah, Gaza, Jenin, Nablus, Bethlehem og overalt i de besatte områder et godt eksempel.

For det meste uden forvarsel eller i bedste fald med minutters varsel.

At begræde forladte bygninger, der aldrig nogen sinde igen skal benyttes, er meget forstilt. Synagoger, kirker og moskéer bygges til et bestemt formål.

Nemlig for at de troende kan udøve deres religion. Men når de ikke længere bruges, er deres formål udtjent. Er det meningen, at palæstinenserne, som langt om længe er kommet af med bosætterne og horderne af israelske soldater, skal leve med disse forladte og ubrugelige bygninger i al fremtid?

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.