Appel fra den Israelske Handlings-komitte for Palæstinensiske

Komiteen for palæstinensiske Fanger

Om de palæstinensiske fanger og arrestanter

Appel fra den Israelske Handlings-komitte for Palæstinensiske Fanger og Arrestanter.

Komitteen er en israelsk organisation, som tror fast på, at der ikke kan blive nogen fred mellem Israel og Palæstina, så længe tusindvis af palæstinensiske såkaldte “sikkerheds fanger “samt hundredevis af administrative arrestanter fortsat sidder i israelske fængsler.

Medlemmer af Komitteen mener, at de palæstinensiske fanger kan og burde spille en vigtig rolle til fremme af fredsprocessen og i spredningen af budskabet, at sameksistens i Mellemøsten reelt er mulig – men kun hvis det israelske samfund er opmærksom på deres lidelser og sætter en stopper for den den systematiske institutionelle diskriminering mod dem – som eksisterer, først på det juridiske plan, og senere i forbindelse med deres fængselsforhold samt prøveløsladelsesmuligheder.

Medlemmer af Komitteen er i tæt kontakt med et særligt antal palæstinensiske langtidsfanger, som er blevet fængslet endog før Oslo -Aftalerne, og som tror fast på en fredelig løsning af den israelsk – palæstinensiske konflikt.

Derfor: Har Komitte-medlemmerne gjort det til deres mål at:

– Arbejde på at ændre den eksisterende norm, hvor løsladelses-bestyrelser rutinemæssigt nægter prøveløsladelse til palæstinensiske langtids-“sikkerhedsfanger,” efter at de har aflsluttet totrediedele af deres dom;

– Handle for at nedsætte dommene af langtids fanger, særligt for dem, hvis sager den israelske regering nægter endog at diskutere med de palæstinensiske myndigheder (ang.fanger, som har israelsk statsborgerskab);

– Fremme en offentlig diskussion indenfor det israelske samfund mht. problemet med de palæstinensiske fanger og rejse en offentlig bevidsthed om deres sag.

Til at opfylde disse målsætninger er Komitten allerede i gang med arbejdet og vil fortsætte hermed, både offentligt og lovmæssigt. I sit første aktive år sigter Komitteen mod at repræsentere adskillige palæstinensiske “sikkerheds fanger,” som allerede har tilbragt over 15 år i fængsel.

Komitteen vil på deres vegne bede om, at deres domme vil blive nedsat og vil repræsentere dem i høringer i løsladelses- bestyrelser. Derudover vil Komitteen søsætte en kampagne, som skal inkludere artikler i aviser og den vil holde mindst én akademisk konference om emnet.

For at komme videre med sine aktiviteter behøver komitteen financiel støtte.En stor del af aktiviteterne bliver gjort af frivillige, alligevel kræver udgifterne til lovmæssig repræsentation ressourcer.

Komitteens lovmæssige handlinger bliver koordineret af Adv.Michael Sfard fra Tel Aviv.

Hjælp os venligst med at opnå de mål vi har sat os. Vær venlig at udbrede denne appel så langt som muligt, skriv breve og artikler om problemet for de palæstinensiske fanger, og hjælp os også med at dække udgifterne til vores aktiviteter.

Gaver kan sendes og deponeres til Dene Første Internationale Bank (031)

konto nummer 246980 Zamarot afdl. (064) adgangskode FIRBILIT.

Checks pr. post ( ord. til Anat Matar ) kan sendes til Anat Matar, 33 Bernstein – Cohen St., Ramat Hasharon , 47213 Israel.

For yderligere detaljer:

Tamar Berger : 972-54-5331484 ; tberger@netvision.net.il

Sanaa Salame : 972-54-4805040; foadsult@zahav.net.il

Anat Matar : 972-52-8560001; matar@post.tau.ac.il

Oversat fra engelsk for DPV af Birthe H.Christensen

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.