Støtte til ungdomsaktiviteter

DPV

Støtte til ungdomsaktiviteter i Deheishe

‘Ibdaa Supporters CPH’ er en nystartet dansk gruppe, der vil støtte fodboldaktiviteter blandt børnene i flygtningelejren Deheishe.

‘Ibdaa Supporters CPH’ er en gruppe under solidaritets-organisationen Internationalt Forum.

Gruppens formål er gennem konkret solidaritetsarbejde at sætte fokus på undertrykkelsen af det palæstinensiske folk.

Gruppens fokus ligger i første omgang på den palæstinensiske flygtningelejr Dheisheh i Betlehem, hvor græsrodsprojektet ‘Ibdaa Culturel Centre’ har hjemme.

Gruppen ønsker at støtte ‘Ibdaa Culturel Centre’ økonomisk og politisk. Det første projekt gik ud på at gøre det muligt for et fodboldhold fra ‘Ibdaa’ at deltage i det antiracistiske verdensmesterskab i fodbold (Mondiali Antirazzisti), der løbet af stabelen fra den 6. til den 10. juli 2005 i Montecchio i Italien.

På længere sigt vil gruppen arbejde for at ‘Ibdaa’ kan deltage i sportsturneringer i Europa/Danmark, lige som den ønsker at danske unge vil opleve livet i Palæstina gennem deltagelse i sportsturneringer og konkret solidaritetsarbejde.

Derudover arbejder gruppen for at unge danskere/europæere på sigt kan blive udvekslingsfrivillige i Dheisheh som fodboldtrænere, mediefolk, undervisere og andet – en slags kulturelle fredsvagter.

International tilstedeværelse i Palæstina er med til at sikre flygtningene en fredeligere dagligdag – dermed får projektet betydning for hele befolkningen i flygtningelejren.

Personer og organisationer, der vil støtte projektet kan kontakte Nikolaj Jørgensen eller Marie Bille i Internationalt Forum, Griffenfeldsgade 41, 2200 København N. Telefon 3536 1889 www.internationaltforum.dk –

mail: If@internationaltforum.dk

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen, Reportager/interviews. Bogmærk permalinket.