En hilsen fyldt med blod

Palæstina Fredsvagter/Haaretz

En hilsen fyldt med blod

Nedenstående brev overrækkes i dag til Præsident Bush af den palæstinensiske leder Mahmoud Abbas under dennes officielle besøg i USA.

Brevet er et udtryk for den håbløse situation de 1.600 beboere i den lille landsby B’lin på Vestbredden er sat i grundet opførelsen af Muren på deres jorde

Bil’in

Vestbredden

Palæstina d. 23. maj 2005

Kære Præsident Bush.

Vi sender Dem hilsener blandet med smerte. Vi sender Dem hilsener som afviser undertrykkelse og diskrimination. Vi sender Dem hilsener fyldt med tro på frihed.

Vi sender Dem hilsener fyldt med palæstinensisk blod. De er præsident for Den Frie Verden og vi sender dette brev til Dem og beder Dem om at bistå os i vores ikke-voldelige kamp for retfærdighed.

Vi sender dette brev fra Bil’in, som er en lille palæstinensisk landsby, der er ved at blive kvalt af Muren, som bliver fordømt af hele verden. Byen ligger fire kilometer øst for Den grønne linje og for at kunne overleve er vi 1600 indbyggere afhængige af at kunne drive vores landbrug og høste vores oliven.

Men vi er ved at miste mere end 2300 ud af Bil’ins 4000 dunams for at Muren kan blive bygget, og så fem bosættelser og en bosættelse som er ved at blive bygget, kan blive inddraget i staten Israel.

De bosættelser, som omringer Bil’in , forbruger langt størstedelen af de vandresurser, som er tilgængelige i området.

Dette har den konsekvens, at indbyggerne i Bi’lin kun har mindre end én kubikmeter vand pr person til rådighed pr måned.

Det israelske retssystem har afvist de appeller, vi har rejst med henblik på at forhindre, at Muren bliver bygget ved Bil’in. Derfor har vi, sammen med israelske statsborgere og folk fra hele verden, på fredelig og uvoldelig vis protesteret over, at vores jord bliver konfiskeret.

Dermed sender vi det klare budskab, at vi kan leve sammen, fredeligt og sikkert. Men den israelske besættelsesmagt har ingen forståelse for vores fredelige modstand og handler terroristisk over for os.

I de tre måneder der er gået, siden vi begyndte vores kamp imod Muren, har israelske soldater tit og ofte invaderet vores hjem i landsbyen. En baby på tre måneder måtte indlægges på hospitalet efter at israelske soldater kastede tåregas ind i hendes hjem.

Mere end 120 mennesker er blevet såret og flere end 100 palæstinensere, israelere og udlændinge er blevet arresteret mens de gjorde fredelig modstand i Bil’in.

To palæstinensiske mænd, som blev arresteret under en fredelig demonstration d. 28. april, bliver stadig tilbageholdt af de israelske myndigheder – uden at være blevet sigtet for noget.

Den uretfærdighed som overgår os er yderst alvorlig, og derfor har det palæstinensiske folk mistet troen på, at USA er upartisk i denne sag. Hr. Præsident, vi anmoder Dem indtrængende om grundigt at undersøge de menneskelige, sociale og økonomiske indvirkninger, som Muren har på os og ligeledes på den indvirkning, som den fortsatte besættelse af palæstinensisk jord har.

Vi er meget stolte over, at Abu Mazen overrækker Dem dette brev. Vi har tillid til og vi stoler på vores præsidents fremsyn, mod og engagement i forhold til en fredelig løsning på konflikterne i vores to lande.

Det er vores tro og vores håb, at alle palæstinensere kan og vil gøre ikke-voldelig modstand og vi anmoder Dem, hr. Præsident, om at hævde Deres stilling, således at vi kan opnå vores frihed ved hjælp af fredelige midler.

Venlig hilsen

Indbyggerne i Bil’in

Oversat fra engelsk af Ulla Lundberg for DPV

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.