Arabisk dreng vinder israelsk skolequiz om Zionisme

Reuters

Arabisk dreng vinder israelsk skolequiz om Zionisme

Reuters, 6. april, 2005.

Jerusalem (Reuters)- En israelsk- arabisk skoledreng har overgået sine jødiske modparter og vundet en del i sejren i en skolequiz om zionismens historie og opførelsen af staten Israel.

Rami Wated, 12, og en jødisk klassekammerat delte en førsteplads med et helt igennem jødisk par, efter at være blevet testet i jødisk historie om jødisk nationalisme, sagde Kobby Barda, talsmand for byen Tel Aviv, som sponsorerede konkurrencen.

Wated var den eneste araber blandt de 12 finalister. Hans pris var et beskedent emblem.

”På trods af det faktum at mange ikke troede at jeg ville vinde, forberedte jeg mig godt… Det betyder ikke noget om du er jødisk eller araber, så længe du kan forberede dig godt nok,” sagde Wated om onsdagen.

Han er elev på en israelsk arabisk folkeskole, hvor pensum om jødisk historie er begrænset sammenlignet med det, som tilbydes på jødiske skoler.

”Vi kommer fra en arabisk skole, hvor vi ikke bliver undervist i Zionismen, men så snart jeg så hæftet til forberedelse af faget, greb jeg det straks,” sagde Wafed.

Den unge borger i den gamle havneby Jaffa ved siden af Tel Aviv sagde at han bl.a. havde forberedt sig ved søge oplysning om gaderne, der er opkaldt efter vigtige navne i Zionismens historie, bevægelsen der ledte til den jødiske stat i Palæstina i 1948.

Israelske arabere udgør omkring 20 procent af landets 6,78 millioner store befolkning. De har længe klaget over diskrimination og en begrænsning af statsstøtte til deres byer, skoler og institutioner.

De israelske myndigheder benægter enhver form for diskrimination.

Der er arabiske medlemmer i det israelske parlament. Israelsk-arabiske spillere reddede Israels nationale fodboldhold, hvilket førte holdet til stillingen 1-1 i begge dets sidste to kvalificeringskampe til Verdensmesterskaberne.

Oversat fra engelsk for DPV af Malene Agergaard Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.