CAMP DAVID MYTEN

Ole Olsen, Læserbrev i Politiken

CAMP DAVID MYTEN

Afdøde Yassir Arafat har fået mange ord med på vejen – nogle anerkendende, nogle kritiske og nogle forkerte.

Til den sidste kategori, som også udenrigsminister Per Stig Møller har lagt navn til, hører påstanden om at Arafat i Camp David i 2000 afviste et ualmindeligt godt fredstilbud fra Israel – og dermed forspilte en historisk chance.

Det er altså en myte, som fx beskrevet i Politikens kronik så tidligt som 13. sept. 2001 af Mellemøstekspert Lars Erslev Andersen. “Tilbuddet” indebar nemlig, at Israel ville beholde 15 pct. af Vestbredden, heraf det meste af Øst-Jerusalem, ville kontrollere en Palæstina-“stats” ydre grænser, samt at de palæstinensiske flygtninge kunne se i vejviseren efter deres rettigheder.

Et så ringe forslag kan naturligvis ikke accepteres af palæstinenserne, uanset hvem der måtte være leder på et givet tidspunkt.

Ole Olsen

Munkesøvej 21B

4000 Roskilde

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.