Demonstration mod Sharons apartheid-mur

Hans Jørgen Vad, Boykot Israel kampagnen, Århus

Efter dommen i Haag:

Demonstration mod Sharons apartheid-mur

Rådhuspladsen, Århus Fredag den 9. juli kl. 17.00*(* Før vi kendte datoen for kendelsen var demonstrationen annonceret til kl. 20 »samme aften«.)

 

Palæstinenserne har indbragt Sharons mur for domstolen i Haag, hvor sagen blev behandlet i februar. Den længe ventede dom kommer fredag den 9. juli.

Vi kender ikke udfaldet, men forventer dog, at den vil give palæstinenserne en form for medhold, da FNs generalforsamling for nyligt fastslået deres ret til de besatte områder. Det skete med 139 stemmer for og 6 imod. De 6, der stemte mod, var (udover Israel): Mikronesien, Marshall-øerne, Nauru, Palau, ja, og så lige USA!

Dommen har ingen direkte juridiske konsekvenser, men kan dog godt få politisk betydning. Israels største frygt er lige nu, at en underkendelse af muren fra Haag kan føre til en skærpet generalforsamlingsbeslutning, måske en opfordring til sanktioner.

Talere:

Danske politikere og palæstinensiske repræsentanter.

 

Arrangør: Boykot Israel Kampagnen, ÅrhusAnbefalere: LO, Dansk-palæstinensisk Venskabsforening og arabiske foreninger.

For yderligere oplysninger, kontakt: Per Sørensen tlf.: 86-15 06 02 mail: pws@stofanet.dk Hans Jørgen Vad tlf.: 86-25 08 34 mail: hjvad@stofanet.dk 

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.