Israel på katastrofekurs

DPV

Iflg Ritzau 16/11 mener Israels ambassadør i Danmark indtil i sommer, Carmi Gillon, samt tre andre tidligere efterretningschefer, at Israel styrer mod en katastrofe, hvis ikke det slutter fred med palæstinenserne og rømmer de besatte områder.

De fire forhenværende chefer for efterretningstjenesten Shin Bet har i et interview op til weekenden (15.-16. nov) i avisen Yedioth Ahronoth den uforsonlige politik, som premierminister Ariel Sharon fører over for palæstinenserne.

Carmi Gillon har som efterretningschef havde været fortaler for “moderat fysisk pres” på palæstinensiske fanger for at få oplysninger, der kunne forhindre angreb på israelere.

Han kalder regeringens politik i de besatte områder for kortsynet.

– Den beskæftiger sig kun med spørgsmålet om, hvordan den skal forhindre det næste terrorangreb. Den ignorerer spørgsmålet om, hvordan vi havnede i den suppedas, vi i dag befinder os i, siger han iflg Ritzau

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.