Gode film på vej

DPV

Filmene Intervention Divine og Promises er på vej til Danmark

Det Danske Filminstitut har købt filmen “Promises”, der blev vist i DR2´s temaaften lørdag d. 4. januar 2003. Filmen handler om Israel/Palæstina konflikten set gennem børnenes briller og er en fantastisk varm og klog film om menneskene i området. Filmen vil være god til brug i undervisningen i skoler og på gymnasier. Den kommer i distribution senere på foråret og vil kunne købes over internettet på www.dfi.dk for 200 kr. Da den har været vist i DR2 kan man desuden låne den via undervisningscentralerne.

Intervention Divine er produceret af den palæstinensiske instruktør Elia Suleiman, der er bosat i Paris. Filmen handler om det absurde og groteske liv, som almindelige mennesker må leve under i området. Det vises gennem en kærlighedshistorie mellem en mand og en kvinde som må mødes på parkeringspladserne ved checkpoints. Filmen, der har høstet priser på adskillige film-festivaller i løbet af året, får premiere i Grand i foråret.

Intervention Divene blev i øvrigt afvist som deltager i Oscar-konkurrencen med den begrundelse at Palæstina ikke er et land. En noget tvivlsom begrundelse al den stund at Taiwan og Wales tidligere har været deltagere i Oscar-konkurrencerne.

Læs mere om Intervention Divine på

http://electronicintifada.net/v2/article1064.shtml

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Bosættelser, Boykotkampagne, Gamle indlæg, Klip fra pressen. Bogmærk permalinket.