INGEN VOLDSPAUSE

Ole Olsen, Jyllandsposten

INGEN VOLDSPAUSE

Læserbrev i Jyllandsposten d. 24.9.2002

Forleden blev der udløst 2 selvmordsbomber i Israel med knap 10 dræbte til følge. Før disse to bomber havde der været en pause på 6 uger.

Israel holdt ikke pause. I de 6 uger uden palæstinensiske angreb, dræbte soldater og bosættere 71 palæstinensere – flest civile. Der har heller ikke været mange lettelser i udgangsforbud. Fx har de 200.000 palæstinensere i Nablus ikke kunnet gå uden for en dør i 3 måneder.

Når Israel er den suverænt mest voldelige part i konflikten og overhovedet ikke reagerer på en voldspause, hvordan kan man så forvente at palæstinenserne skal tro på, at Israel vil fred. Og hvordan skal de tro, at Israel vil forhandle, når de ser israelerne smadre deres valgte præsidents hovedkvarter?

Begivenhederne understreger, at problemet i Mellemøsten ikke er den palæstinensiske modstandskamp, men den israelske besættelse og de midler der bruges for at fastholde den. Måtte den danske regering og alle andre efterhånden forstå det!

venlig hilsen

Ole Olsen

Formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening.

Munkesøvej 21 B, 4000 Roskilde

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Reportager/interviews. Bogmærk permalinket.