AHAVA-import til Danmark standses

Enhedslisten

AHAVA-import standset

Ene-importøren standser importen af helse- og kosmetikprodukter fra besatte palæstinensiske områder

I et halvt år har Enhedslisten gennemført en kampagne mod import og salg af produkter fra det israelske firma, Ahava, som opererer fra ulovlig besat område, og hvis overskud bl.a. går til det israelske militær (Se yderligere på forsiden af Enhedslistens hjemmeside).

Enhedslisten har i flere omgange skrevet til importør og forhandlere, hvor de har oplyst om Ahava, og hvor de har orienteret om alternative leverandører af de samme produkter. Flere forhandlere har meddelt, at de på den baggrund ikke ville føre produkterne. Den 11. september modtog Enhedslisten en e-mail fra Helsam A/S, der er eneimportør af Ahavas produkter. Her meddelte Helsam, at firmaet har besluttet at stoppe fremtidig import af Ahava produkter.

Enhedslisten hilser beslutningen velkommen og håber, at den vil indgå i det samlede pres på den israelske regering for at trække sig tilbage fra de besatte områder, hvilket er en forudsætning for en fredelig løsning af konflikten i Palæstina.

På baggrund af Helsams beslutning standser Enhedslisten sin kampagne mod Ahava og opfordrer sine afdelinger og alle andre til at aflyse planlagte aktiviteter foran butikker, der fører Ahava-produkter. I stedet opfordrer Enhedslisten til at slutte op om foreningen Boykot Israels aktiviteter rundt om i landet over for forhandlere af israelske produkter.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Møder. Bogmærk permalinket.