Handelsrestriktioner på bosætter-varer

DPV

Handelsrestriktioner på bosætter-varer

Den britiske regering vil ikke længere tillade at produkter fra de israelske bosættelser får toldfritagelse på det britiske marked. Ifølge associeringsaftalen mellem Israel og EU får israelske varer en vis toldfritagelse, men EU har for nyligt gjort opmærksom på at fritagelsen ikke gælder produkter fra bosættelserne, da de ikke regnes for værende en del af Israel.

Også i Danmark bliver det undersøgt, om der er varer fra bosættelserne, der ikke længere skal have toldfritagelse. De seneste 2 måneder har otte toldregioner i Danmark udvalgt 52 fortoldninger af israelske varer til kontrol. Det oplyser skatteministeren i et svar til Søren Søndergaard fra Enhedslisten.

Fra Middle East International, 9. Juli 2002, og MetroXpres d. 8/8-2002

Dette indlæg blev udgivet i Aktuelle dokumenter, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.