Kvindeprojektet på Vestbredden og i Gaza

DPV

Kvindeprojektet på Vestbredden og i Gaza

 

Det Danida-finansierede projekt for kvinder i landsbyerne på Vestbredden og i Gaza har hidtil været under tilsyn af en projektfølgegruppe udpeget af DPV i samarbejde med projektkoordinator Marianne Jørgensen. Marianne er fratrådt som koordinator med udgangen af august måned, og projektet, som løber til foråret 2005, er fortsat under tilsyn af Ulla Syndberg og Grethe Bille som medlemmer af den hidtidige følgegruppe. Følgegruppen er desuden blevet udvidet med Ole Olsen, Søren Rasmussen og Hans Nebel – sidstnævnte som kontakt til den palæstinensiske samarbejdspartner PARC og Udenrigsministeriet.

Netop i disse dage er Venskabsforeningens nye formand Pernille Frahm, næstformand Fathi el-Abed, Hans Nebel og Poul Milberg på projekttilsynsrejse med vægt på besøg hos kvindeprojekterne i Gaza.

I en email fra den 5/1-05 skriver Pernille Frahm: Vi har vaeret i Nablus omraadet i gaar og er i dag i Ramallah og senere Tulkarem. Det var meget stærkt at møde de palestinensiske kvindegrupper i går. Fattige små landsbyer i lidt konservative områder, men jeg ville ønske, at vi kunne finde lidt mere af den kvindebevidsthed hjemme i Danmark blandt de unge kvinder!!Vi suger til os, og vender hjem med mange spaendende indtryk og ideer til foreningen.

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Bosættelser, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.