Planen for Rafah

Gush Shalom

Planen for Rafah i Gaza

Ifølge den israelske general Yom Tov Samiya, der tidligere ledede den sydlige kommando i den israelske hær i Gaza fra 1997-2001, sker de israelske angreb på flygtningelejren Rafah hverken for at forhindre smugling eller som simpel straf for palæstinensernes selvmordsbomber. I et interview i den israelske radio (Kol Yisrael d. 26.sept.2001) fortalte general Samiya, at Israel ønsker at rydde et bælte på 3-400 meter langs grænsen til Egypten. Formålet er at få et ”Fait Accompli” og derved sikre, at Israel kan bevare området under sin kontrol i tilfælde af en evt. endelig aftale. General Samiya fortalte endvidere, at planen blev udført gradvist og at hæren bruger en hver lejlighed – som fx en selvmordsbombe – til at nedrive en række eller to huse mere.

(Refereret fra Gush Shalom pressemeddelelse d. 14.oktober 2003. I midten af oktober ryddede det israelske militær flere hundrede huse i Rafah-lejren langs grænsen til Egypten. Mere end 1200 palæstinensere blev hjemløse som følge af aktionen. Amnesty International kaldte aktionen for en krigsforbrydelse)

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.