Organisation: 4 martyrer og 2041 fællede træer i oktober

Ramallah – Ma’an: Institut for internationale relationer ved Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation ( PLO) udstedte, dens månedlig rapport ” et folk under besættelse”, som overvåger israelske krænkelser mod det palæstinensiske folk og deres ejendomme.

Af rapporten fremgik det, at den israelske besættelsesmagt dræbte 4 palæstinensere, sårede 111 borger og arresterede mere end 368 palæstinensere, mens 298 blev tilbageholdt. Rapporten berettede også om, at bosætterne og den israelske hær destruerede 2041 frugtbare træer.

Højdepunkterne i rapporten:

For det første: krænkelse af retten til livet … 4 dræbte borgere og 111 sårede, herunder 11 børn og kvinder.

Rapporten talte om de palæstinensiske martyrer :

 • Younis Rdaedh (30 år), efter at være blevet skudt af israelske besættelsesstyrker, nær lejren “Rama” fundet på palæstinensisk jord i byen Al-Ram / JERUSALEM.
 • Mohammed Assi (28 år) fra byen Beit Laqya / Ramallah, efter at han blev myrdet af israelske besættelsesstyrker i landsbyen Bil’in.
 • Mohamed Tim (76 år) på grund af en alvorlig skade efter at han blev kørt over af en bosætter nær landsbyens hotel / Qalqilya
 • Ahmed Tzazaah (21 år), under sammenstød med israelske besættelsesstyrker i byen Kabatia / Jenin

Rapporten nævnte, at besættelsesstyrkerne sårede mere end 111 palæstinensere, herunder 11 børn og kvinder.  En gruppe af bosættere i den gamle bydel/Hebron slog pigen Salwa Sedr ( 5 år) og det førte til alvorlige skader. En anden bosætter kørte borgeren Hamda Abdel Fattah ( 72 år) ned og det førte også til meget alvorlige skader. Desuden overfaldt/angreb en anden gruppe af bosætter Noadjah familien i mens de plukkede oliven i landsbyen Suseya / Hebron hvilket førte til at tre familiemedlemmer blev såret. En tredje bosætter kørte Aisha  ( 12 år)over  i landsbyen Bayt Anoun/ Hebron  og hun blev efterladt såret.

Instituttet talte om besættelsesstyrkernes fortsatte undertrykkelser af de folkelige fredelige modstand arrangementer i de besatte palæstinensiske områder, der er tæt på Muren og er truet af konfiskering og besættelse eksempelvis i Maseerat, Kofur Qudum, Baliìn og Nabi Saleh og andre områder.  I disse områder var mange såret blandt civile palæstinensere og international solidaritet aktivister.

For det andet: fangerne – en konstant lidelse –  anholdelse af 368 civile palæstinenser, deriblandt 54 børn og kvinder og tilbageholdelse af 298 civile, herunder 48 børn og kvinder.

Instituttet talte om besættelsestroppernes anholdelse af mere end 54 børn og kvinder, herunder Ali Sweidan ( 14 år) fra Aazun/ Qalqilya provins, som blev overfaldet og misbrugt af bosætter og israelske soldater, hvilket førte til at han blev såret inden anholdelsen.  Ud over det, blev Aida Alsaydawi anholdt fra den gamle bydel, og det samme blev Ayoub Abu Elhawa og Mahmoud Abu Sbitan fra Sinai Bjerget,  børnene Monther Al Ruwaidi ( 13 år) og Ahmad Abu Nab ( 14 år) fra  Silwan/ Jerusalem og Montaha Alheeh nær Patriarkernes Grav i Hebron.

Instituttet talte også om den forværrende helbredstilstand som mange fanger lider af grundet lægefejl i besættelsesmagtens fængsler.  Fangen Thaer Halahela blev overført til hospitalet efter at have fået hepatitis/ leverbetændelse og fangeren Yusri El masri blev overført til hospitalet  efter udbredelsen af kræft i skjoldbruskkirtel i kroppen.  Desuden lider de kvindelige palæstinensiske fange af dårlige sundhedsmæssige forhold.  Lina Algarbuni lider af smerter i leddene. Nawal Alsaadi lider af stress og mavesår. Dina Waked lider af for højt blodtryk og diabetes, og Lina Aatyani lider af alvorlige smerter i ryggen. Ud over det, er der ifølge Ministeriet For Fanger, over 30 palæstinensiske fanger der lider af forskellige typer af kræft og 25 kritisk syge patienter der lever med lammelser og er ambulante handicappede.

For det tredje: Bisættelsen: Judaiseringen af Jerusalem og udplyndringen af jorden.

Rapporten nævnte at bosætterne angreb  Al-Aqsa-moskeen flere gange sidste måned, under beskyttelse af besættelsestropperne, herunder kan nævnes rabbinere og ledere af religiøse ekstremister og religiøse skoler der deltog aktivt i angrebene.  Deres angreb inkluderede udførelsen af  jødiske fester og talmudiske ritualer, vanhelligelse af al- Aqsa moskeen og provokation af de palæstinensiske besøgende.

Rapporten nævnte også at den israelske kommune i Jerusalem godkendte planen om at bygge 1500 boliger i nabolaget ”Ramat Shlomo” i byen Jerusalem.

De israelske besættelsesstyrker gravede også en 200 meter lang og 5 meter dyb grøft langs apartheid muren nær Al Guds Universitet i byen Abu Dis.  Herudover godkendte ”Planlægnings-og Bygningsudvalget” planen om at bygge 58 boliger i kolonien “Pisgat Ze’ev” der ligger på palæstinensisk jord i Jerusalem.

Derudover godkendte besættelsesmagten planer om at bygge 582 nye boliger i bosættelser på Vestbredden, fordelt på: 160 boliger i kolonien “Yakir” bygget på palæstinensisk jord i byen Qalqilya og 296 boliger i kolonien “Bethel” bygget på palæstinensisk jord i provinsen Ramallah og Al Bireh. 31 boliger i kolonien, “Almog” bygget på palæstinensisk jord i Jericho og Jordan-dalen og 95 boliger i kolonien “Shiloh” bygget på palæstinensisk jord i Nablus.

For det fjerde : nedrivning af huse og angreb på (private) ejendomme.

Rapporten pegede på, at besættelsesstyrkerne tvang borgeren Osama Rugby til at nedrive  sit hus, for at undgå at betale en bøde.  Israelske besættelsesstyrker nedrev en beboelsesejendom , der bestod af 4 etager og en anden bygning bestående af 3, som Ayman Qersh ejede i Beit Haninas . De israelske besættelsesstyrker nedrev også borgeren Ashraf Abu Sneinehs hus (2 etager) i byen Abu Dis og Mousa Shkirat hus  i Scopus bjerg / provins Jerusalem.   Besættelsen konfiskeret også to telte og nedrev to værelser i et hus og et hegn og stalde for husdyr ejet af  Nasser Bani Odeh og  Attia Bayn Monia i Khirbet al taweel / Nablus

Rapporten nævnte , at besættelsen myndigheder leverede meddelelser om

 • nedrivning af 5 vandbeholdere der tilhører borgerne i ”Arab Kaabana” i landsbyen Ouja / Jericho,
 • nedrivning af telte der bruges til bolig, en stald til husdyr, to brønde som Salama Makhamera fra Yatta landsby ejer
 • nedrivning af to huse ejet af Aadan Qadum i Senatet byen
 • nedrivning af tre huse ejet Slayman familien i Tekoa landsbyen
 • nedrivning af tre huse i Deir Samet landsbyen
 • at stoppe med at arbejdet i Moskeen i Alderaat landsbyen
 • at stoppe arbejdet på at bygge et hus i landsbyen falskhed / Hebron
 • nedrivning af  huset af Ayman al-Mahdawi i forstaden Shweikeh / Tulkarm
 • nedrivning af tolv vandbeholdere
 • at forlade syv boligtelte i Khirbet Abzik / Tuba
 • nedrivning af fire huse ejet af familierne Siyam, Ghayth og Awida
 • nedrivning af fem huse  i Ain Amygdala i Silwan kvarter

Den israelske højesteret udstedte også en beslutning om at nedrive en beboelsesejendom, der består af to etager ejet af familierne Hamouda og Siyam i Bir ​​Ayyub i Silwan /  Jerusalem. Desuden leverede de en meddelelse om at stoppe arbejdet i en park på grund af manglende tilladelse i landsbyen Barta’a / Jenin.

Rapporten nævnte også at besættelsesstyrkerne besatte Atef og Nahed Abu bakers hustage i byen Yaabed/Jenin for at gøre dem til militære observationspunkter.

For det femte : truslen om ejendomme, oprykning, afbrænding og ødelæggelse af 2041 frugtbare træer og angreb på ejerne.

Rapporten talte om bosætterne og besættelsesstyrkernes sigtelse på palæstinensiske borgere og deres landbrugsejendomme under oliven sæsonen.  Bosætterne  angreb palæstinensere og deres ejendomme og forhindrede dem i at have adgang til jord. Derudover blev palæstinensernes afgrøder stjålet og bosætterne pumpede spildevand ud på en del områder af den besatte Vestbred.

Rapporten nævnte ydermere at bosætterne og med beskyttelse af besættelsestropperne oprykkede, brændte og destruerede mere end 1074 frugtbare træer. De oprykkede 45 oliventræer i byen Yatta / Hebron og 120 oliventræer nær landsbyen Deir Sharaf.  I landsbyen Barqa blev 4 træer brændt ned og 400 oliventræer blev destrueret i landsbyerne Jalud og Qaryu. 30 træer blev fældet i landsbyen Hawara. 620 oliventræer blev oprykket i landsbyen Aanbus / Nablus.  Bosætterne oprykkede 70 oliventræer nær landsbyen Jit. Mens en anden gruppe fældede  70 træer i landsbyen Kafr Laqif og (300) oliventræer i landsbyen Azzun / Qalqilya. Der var også en anden gruppe der brændte 50 oliventræer i byen Turmus’ayya og ødelagde 12 oliventræer i landsbyen Ras Karkar / Ramallah og Al-Bireh. 170  frugttræer i byen Grønne / Bethlehem blev også skadet , og 50 oliventræer blev ødelagt  i Rihiya landsbyen / provins Tubas.

For det sjette : mediernes forfølgelse og anholdelse af journalister

Rapporten nævnte at den israelske besættelsesstyrke anholdte og overgreb sig på flere journalister, heraf fotojournalisten Samer Hamad der blev tilbageholdt og efterfølgende hindret i at tage billeder af bosætter i Barak Slayman i Betlehem. Journalisten Amjad Shuman blev ramt af en gummikugle og journalisten Aysar Barghouthi blev skadet under deres dækning af besættelsesstyrkernes angreb på landsbyerne Bilien og Kafr neema.  Fotojournalisten Mohamed Yassin blev skadet under dækningen af ​​fredelige protester i landsbyen Bilin / Ramallah og Al Bireh.  Besættelsesstyrkerne påbudte journalisten Sahib Salheb i at komme nær al-Aqsa moskeen i 15 dage. Han skulle ydermere betale en bøde og hans kamera blev konfiskeret i Jerusalem.  Israelske besættelsesstyrker anholdte også Al-Aqsa TVs reporter under dækningen af den ugentlige fredelige march i  Kafr Qudum i Nablus.

Kilde: http://www.maannews.net/arb/ViewDetails.aspx?ID=644490

Oversat af Nabila Taha

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.