Atomvåbenmagten Israel

Finn Gunst, DPV

Atomvåbenmagten Israel

En stor del af verden har vendt sig mod, at Iran eventuelt er ved at udvikle A-våben. Fint nok – men der en ingen debat om de atomvåben, som besættelsesmagten Israel ligger inde med. Oven i købet fremgår det i flg. den britiske avis ”Guardian” (maj 2010), at Israel i 1975 kunne tilbyde det dengang racistiske Sydafrika atomsprænghoveder ”i 3 størrelser”, som daværende forsvarsminister og nuværende israelske præsident Shimon Peres dengang udtrykte det.

Israel ydmyger verdensopinionen ved at ignorere FN´s protester mod de fortsatte besættelser.

Ifølge dagbladet Arbejderen 20.5.2010 har Israel i disse dage meddelt verden, at landet vil standse otte skibe fra den såkaldte ”Frihedsflotille” der vil lægge til kaj i Gaza lastet med cement, papir og medicinsk udstyr til genopbygningen af det Gaza, som Israel smadrede vinteren 2009.

Israel nægtede vinteren 2010, at medlemmer af Folketingets Udenrigspolitiske Nævn fik indrejsemulighed i Gaza. Tue Magnussen fra Rehabiliterings- og forskningscentret for Torturofre beklager sig over, at vestlige politikere ikke ved selvsyn får mulighed for at se de forfærdelige konsekvenserne af den ulovlige israelske blokade af Gaza.

Situationen i området er farlig. Passivitet i forhold til Israels magtarrogance øger spændingen.

Hører vi snart noget fra udenrigsministeren?

Finn Gunst

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.