ISRAELS KYNISKE BRUG AF FORARGELSE

Ole Olsen, DPV

ISRAELS KYNISKE BRUG AF FORARGELSE

Der blev for nogle dage siden bragt en mindre flatterende historie i en svensk avis om at israelere muligvis havde stjålet dræbte palæstinenseres organer og solgt dem. Frem for at søge fakta skilt fra fup, er historien nu blevet gjort til en svensk-israelsk krise – af Israels toppolitikere.De hævder, at svenske toppolitikere må påtage sig et ansvar for hvad en avis skriver – noget i lighed med hvad Mellemøstlige lande forlangte af den danske regeringer efter JP bragte satiretegninger med profeten Muhamed.Det gode spørgsmål er, om de israelske politikere virkeligt er forargede eller om de kynisk benytter artiklen til at føre kampagne mod de svenske politikere? Der skal jo meget snart være møde mellem Israel og det svenske EU-formandsskab om (mangel på) fremskridt i fredsprocessen. Det emne er penibelt for Israel.Det er en kendt israelsk og pro-israelsk taktik at angribe politiske kritikere på deres moralske habitus og påståede ansvar frem for at forholde sig til deres synspunkter. Jeg og andre kender virkningen. Selv om angrebene er grundløse bliver man kortvarigt mat i sokkerne.Lige nu ser det ud til, at de svenske politikere har is i maven, men lur mig, om de alligevel ikke må møde frem til forhandlingerne med Israel med sprækker i selvtilliden og dermed svækket politisk styrke – ofre for den seneste iscenesatte israelske forargelse!Ole

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.