Studietur til Palæstina den 1.-11. oktober 2009

Hans Nebel, DPV

 

Studietur til Palæstina

Kære medlemmer af DPV og andre interesserede!

Det er nu lykkedes at få de rigtige tilbud hjem på flybilletter og indhentet aftalerne for en enestående tur til Palæstina, hvor vi vil besøge palæstinensere i deres egne omgivelser, mødes med dem, tale med dem og være sammen med dem gennem hele vores tur. Vi beklager det sene tidspunkt for udbuddet af turen. Til gengæld har fået et program vi hermed glæder os over at kunne præsentere for jer.

Tilmeld jer venligst hurtigst muligt!

Studietur til Palæstina

Østjerusalem, Vestbredden og Jordandalen

1.-11. oktober 2009

Vi vil mødes med palæstinensere i deres hverdag i deres byer og landsbyer, hvor de nu har levet under besættelse i mere end 42 år, bo hos dem, spise sammen med dem og nyde deres gæstfrihed. Dansk Palæstinensisk Venskabsforening har pt. to projekter sammen med vore palæstinensiske samarbejdspartnere. Vi besøger disse projekter ude i landsbyerne, vi mødes med bønderne og kvinderne og deres ledere. Vi oplever det skønne landskab sammen. Vi hører deres fortællinger og deler deres liv for en kort stund. Vi inspireres af deres udholdenhed og tager minderne med hjem. I Jordandalen besøger vi en daddelbonde og hører hans historie med at kæmpe for at beholde sin jord og sit liv på den fædrene jord. I Østjerusalem ser vi byen og besøger palæstinenserne dér. Deres historie vil givetvis tage sig anderledes ud, end den vi ofte hører i dansk presse. Vi besøger en flygtningelejr nær Bethlehem og besøger borgmesteren i byen.

Program:

1. dag:Ankomst i til Jerusalem. Vi mødes med vor guide og med Jamal Juma, dirktør i Stop The Wall. Overnatning i Golden Gate Inn Hotel (hostel) i Den Gamle By.

2. dag:Præsentation af muren og livet i Jerusalem for palæstinenserne. Besøg i Deheishe flygtningelejr. Besøg hos borgmesteren i Bethlehem. Overnatning i Golden Gate Inn Hotel (hostel) i Den Gamle By.

3. og 4. dag:Besøg hos en kvindeklub engageret i projektet “Stop Vold imod Kvinder”. Spisning sammen med kvinderne i klubben. Overnatning i landsby eller i landbrugscenter Zababdeh.

5. dag:Besøge landsby, hvor bønderne er engageret i projektet “Et Demokratisk og Frugtfuldt Palæstina”. Spisning hos familier i landsbyen. Overnatning i Zababdeh.

6. dag:Besøg i Qalqilya helt omringet af muren. Møde med borgmesteren og byens borgere. Overnatning i byen eller i landbrugscenter Zababdeh.

7. dag:Møde med Ali Khilleh, tidligere dansk skoleleder, nu projektrådgiver for Danidastøttede 3F projekter i Palæstina. Møde med den danske repræsentant i Palæstina (ambassadør). Middag sammen med Ali og andre danskere i Ramallah om muligt. Overnatning i Ramallah.

8. dag:Møde med staben i Palestinian Agricultural Relief Committees, PARC, vores samarbejdspartner, og med Rural Women Development Society, RWDS’s ledelse, vores samarbejdspartner om kvindeprojektet. Middag med vore samarbejdspartnere. Overnatning i Ramallah.

9. dag:Jordandalen. Besøg hos en daddelbonde. Tilbage til Østjerusalem, Den Gamle By. Overnatning i Golden Gate Inn Hotel (hostel).

10. dag:Møde med Jeff Halper, fredsaktivist og aktiv imod husnedrivninger og konfiskationer af palæstinensisk jord. Aktiv i filmen The Iron Wall produceret med støtte fra PARC. Sightseeing i Gamle By. Overnatning i Golden Gate Inn Hotel (hostel).

11. dag:Afrejse

Prisen er 10.000 kr. inkl. flybillet, overnatning på dobbeltværelse (enkeltværelse ekstra betaling), morgenmad, bus til og fra lufthavn, bus på hele turen. Ret til nødvendige ændringer i programmet forbeholdes.

Der skal være 12 deltagere, for at turen kan løbe rundt til prisen. Er der færre, så bliver turen enten aflyst eller dyrere. Hurtig tilmelding helt afgørende. Tilmelding sker ved betaling af kr. 500 (depositum) til bankkonto reg.nr. 1704 kontonr. 6449334572, Nordea Bank. Restbetaling skal ske senest 12. august 2009.

Bliver turen ikke til noget pga. for få tilmeldinger, betales hele beløbet tilbage. Husk at få jeres navn på indbetalingen. Send samtidig en e-mail med navn og adresse, telefonnummer, e-mailadresse og CPR-nummer af hensyn til billetten. Send endvidere en kopi af passet, siden med billedet.

Venlig hilsen

Hans Nebel , turleder

Tlf. 59271416, e-mail: hansnebel@privat.dk

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.