Seksten antidemokratiske lovforslag i Knessets sommersamling

Zahava Galon, Haaretz

Seksten antidemokratiske lovforslag i Knessets sommersamling

Ifølge Knessetmedlem Zahava Galon fra Meretz-partiet er der i løbet af de sidste 50 dage af Knessets sommersamling blevet fremsat 16 antidemokratiske lovforslag til afstemning blandt de israelske parlamentarikere. Ifølge Haaretz-klummeskriveren Akiva Eldar er de fleste af disse lovforslag blevet støttet af Arbejderpartiet.

1) En ændring af civilskadeloven som undtager regeringen fra at betale skadeserstatninger til uskyldige palæstinensiske forbipasserende som rammes af det israelske militær i de Besatte Palæstinensiske Territorier; denne ændring er med tilbagevirkende kraft.

2) En ændring til Israels straffelov der undtager politiet fra at skulle dokumentere afhøringer af personer som mistænkes for en sikkerhedsforbrydelse.

3) Immunitet for en person som angriber én der passerer hans ejendom.

4) Krav om en folkeafstemning eller et flertal på 3/4 af Knesset-medlemmerne for at ratificere en fredsaftale der indebærer nogen som helst tilbagegivelse af territorier.

5) En ændring af Knesset-valgloven som ophæver retten til at blive valgt til Knesset for enhver som har besøgt et fjendeland uden forudgående tilladelse (kaldet ”Bishara-ændringen”).

6) En forlængelse til 80 år (!) af en nødforordning som forbyder palæstinensisk familjesammenføring til Israel af en beboer i de besatte territorier (der er en igangværende proces i den israelske højesteret mod denne forordning).

7) Forbud mod sørgeceremonier for én som har begået en terrorhandling.

8) Ingen pension for et Knesset-medlem der mistænkes for en forbrydelse mod statens sikkerhed.

9) Ophævelse af borgerskab eller opholdsrettigheder for familjemedlemmer til en terrorist.

10) Ændring af loven om indrejse i Israel som muliggør tilbageholdelse af en person, der anmoder om asyl, i op til ni (!) år.

11) Forbud mod at kunstnere, der ikke har gjort tjeneste i det israelske militær, optræder ved et arrangement med statstilskud.

12) Den Jødiske Nationalfond kan kun tildele statsjord til jøder.

13) En ændring til Borgerskabsloven som ville overføre myndigheden til at ophæve borgerskab fra Indenrigsministeriet til en administrativ domstol.

14) Ophævelse af statstilskud til begravelsesudgifterne for en terrorist.

15) Ret til at holde hvem som helst der betragtes som ”illegal kæmper” i fængsel indtil fjendtlighedernes afslutning, selv hvis han aldrig blev stillet for en domstol.

16) Pardon til alle de israelske borgere som er blevet dømt i forbindelse med aktiviteter mod overflytningen fra Gaza.

MK Zahava Galon, Haaretz, 19. August 2008

Oversat fra engelsk for DPV af Jørgen Nyeng

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.