Nødråb: Landsbyboerne i Al-Hadidiya og Hamsa i Jordandalen står over for at blive tvangsfordrevet

Palestinian Grassroots Anti-Apartheid Wall Campaign

Nødråb: Landsbyboerne i Al-Hadidiya og Hamsa i Jordandalen står over for at blive tvangsfordrevet

Seneste Nyt fra Palestinian Grassroots Anti-Apartheid Wall Campaign, 28.08.2007

APPEL: RED AL-HADIDIYA

14. August mellem kl. 9 og 10 om formiddagen begyndte nedrivningen af beduinlandsbyen al-Hadidiya i Jordandalen. To boliger tilhørende Abdullah Hafez Yusuf Bani Odeh og Abdullah Hussein Bisharat blev revet ned sammen med nogle nærliggende indhegninger til husdyr. Landsbyboerne bøjer sig imidlertid ikke for besættelsesmagtens stormløb og nægter ar forlade deres jord og ejendom.

Som et led i deres Red Jordan-dalen-kampagne udsender De Palæstinensiske Græsrødders Anti-Apartheidmur-Kampagne, Bøndernes Fagforening, Ma’an Udviklingscentret, De Palæstinensiske Landbrugsstøttekomitéer, Den Palæstinensiske Hydrologi-Gruppe, Unionen af Sundhedsarbejde-Komitéer og Brighton-Tobas Venskabsforeningen en appel om øjeblikkelig støtte til genopbygningen af de ødelagte boliger.

Jeres støtte til al-Hadidiya og Humsa er et konkret skridt til bekæmpelse af koloniseringen og den etniske udrensning i Jordan dalen – Vestbreddens livline.

Vi opfordrer jer til:

· at give et økonomisk bidrag til genopbygningen af boligerne og indhegningerne til husdyr i al-Hadidiya (se bankkonto nedenfor)

· støtte appellen og kontakte Campaign@stopthewall.org

· udbrede denne opfordring videst muligt

· påkalde opmærksomhed om den pågående etniske udrensning i Palæstina

Besættelsesstyrkerne gav familierne fem minutter til samle deres ejendele i boligerne sammen før de påbegyndte nedrivningen. Fem dage tidligere gik besættelsesstyrkerne i gang med et orgie af nedrivninger i Jordan-dalen og ødelagde fire boliger og to vandtanke i Bardala, Sehel Libqeya, Frush Beit Dajan og Jiftlik.

I al-Hadidiya og nabobebyggelsen Humsa står 17 beduinfamilier, der tæller 180 mennesker, over for at blive tvangsfordrevet. Fordrivelsen af landsbyboerne i al-Hadidiya og Humsa vil forøge antallet på 6.000.000 palæstinensiske flygtninge, der allerede er blevet fordrevet fra deres jorder.

Besættelsesmagten har optrappet pressionen mod landsbyboerne siden starten af 2007. Men den israelske politik med sigte på at annektere Jordan-dalen og fordrive den palæstinensiske befolkning begyndte dog allerede straks efter besættelsen af Vestbredden i 1967. Dele af Libqa’a-sletterne, hvor al-Hadidiya og Humsa er beliggende, blev erklæret for at være militære zoner eller militært øvelsesterræn, andre dele blev opslugt af bygningen af de ulovlige bosættelser.

Jordan-dalen har meget stor strategisk betydning. Den israelske kontrol over området gør det muligt for besættelsesmagten at holde palæstinenserne omringede på Vestbredden uden adgang til grænserne. Den konfiskerer de største vandreserver fra Jordan-floden og 28% af Vestbreddens landområde.

Koloniseringen og den etniske udrensning af Jordan-dalen undergraver effektivt enhver mulighed for en tostats-løsning.

Bankens navn: Union Bank for Saving & InvestmentA/C 0290105005102Kontohavers navn: Ma’an Development CenterRamallah BranchSWIFT: UBSI JO AX

Transaktion via Europa:Bankens navn: Commerz Bank – FrankfurtSWIFT: COBA DEF FFA/c: 4008766-11500 EuroKontohavers navn: Union Bank for Saving and Investment

Transaktion via USA:Bankens navn: Bank of New York – New YorkSWIFT: IRVT US 3NBankkode 021000018A/c: 8900057173Kontohavers navn: Union Bank for Saving & Investment

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.