Israels overgreb mod Gaza optrappes

Fathi El-Abed, DPV

Israels overgreb mod Gaza optrappes

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening anser de israelske angreb på Gaza som en gentagelse af sidste sommers omfattende overgreb på palæstinenserne.

Israels overdrevne brug af militær magt mod især Gaza er efterhånden et velkendt fænomen for verdenssamfundet. Alligevel slipper Israel godt fra det. Hver gang.

Den israelske ledelse holder sig konstant tilbage når det gælder tilslutningen til de utallige fredsinitiativer. Med alverdens undskyldninger. Men når det gælder et svar på mindre og harmløse

palæstinensiske aktioner er Israel aldrig i tvivl; massiv og nærmest vilkårlige bombninger overalt i det overbefolkede Gaza.

Israel gør nu både brug af overdrevne militære midler og af fængsling af den folkevalgte palæstinensiske ledelse som et middel i sit forgæves forsøg på at underminere ethvert initiativ til våbenhvile eller fredsforslag.

I et helt år har 41 medlemmer af det palæstinensiske parlament været tilbageholdt i israelske fængsler. Heriblandt formanden for parlamentet. Nu tyr Israel til yderligere gidseltagning ved at kidnappe den palæstinensiske undervisningsminister, tre parlamentsmedlemmer, tre borgmestre samt 32 folkevalgte politikere på den besatte Vestbred.

Dansk Palæstinensiske Venskabsforening ser ingen anden udvej end at det internationale samfund må gribe ind. Især er EU’s indgriben nødvendig – mere end nogen sinde før. Kaos og elendighed som følge af USAs fejlslagne politik i Mellemøsten har givet Israel frie hænder i de besatte områder. En

genoptagelse af fredsforhandlingerne er længere væk end nogensinde.

Derfor må og skal det internationale samfund gribe ind. Først og fremmest med en international beskyttelse af den palæstinensiske civilbefolkning, der er overladt til sig selv mod den israelske overmagt.

For yderligere information kontakt venligst

Fathi El-Abed

Formand / Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

40 61 38 96

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.