Azmi Bishara – medlem af Knesset

The Electrinic Intifada

Azmi Bishara – medlem af Knesset

Biografiske data fra Electrinic Intifada, 12.11.2003, 07.11.2001, 15.04.2007

12.11.2003 Azmi Bishara har været medlem af Knesset, det israelske parlament siden 1996. Han er grundlægger af og første formand for National Committee of Arab High School Students, grundlægger af Arab Students Union in Israel, grundlæger af National Democratic Assembly (NDA – på arabisk “Balad”) og forhenværende leder af Afdelingen for Filosofi ved Bir Zeit University.

07.11. 2001 stemte Knesset om at ophæve NDA/Balad-lederens immunitet. Dette skete på anmodning fra justitsminister Elyakim Rubenstein, med henblik på at indlede retsforfølgelse. Det var første gang, at et Knesset-medlem blev frataget sin immunitet på grund af fremsatte politiske udtalelser.

01.04.2003 afviste retten i Nazareth det anklageskrift, der var blevet udarbejdet imod ham på grund af besøg i Syrien.

15.04.2007 Bishara optræder på Al-Jazeera efter ugers spekulation om hvorvidt han ville udtræde af Knesset. Han gjorde det klart, at han faktisk er genstand for det israelske statslige sikkerhedsapparats undersøgelse på meget højt niveau.

Det har tilsyneladende til hensigt at fremkomme med alvorlige “sikkerheds”-relaterede anklager imod ham. Interviewet med ham blev bragt flere timer efter, at en israelsk ret frigav oplysninger om, at der faktisk foregår en undersøgelse mod ham.

Oversat fra engelsk for DPV af Karl Aage Angri Jacobsen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.