Stop isolation af den palæstinensiske regering NU!

DPV, DPV

Stop isolation af den palæstinensiske regering NU!

KUN en politisk aftale om en levedygtig palæstinensisk stat og om de palæstinensiske flygtninges ret til at vende tilbage kan sikre fred, sikkerhed og stabilitet for såvel palæstinensere som israelere!

Den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas udveksler håndtryk med premierminister Ismail Haniyeh, med Hamas leder Khaled Meshaal mellem dem.

Efter det palæstinensiske valg i 2006, har EU suspenderet al hjælp til Det Palæstinensiske Selvstyre. EU’s isolations politik mod den demokratiske valgte regering har betydet en kollaps af den palæstinensiske økonomi med katastrofale følger for den humanitære situation for den palæstinensiske civilbefolkning.

Sanktionerne har i realiteten reduceret håbet om en retfærdig og holdbar stabilitet og fred i Palæstina i nær fremtid. Mens palæstinenserne straffes for deres demokratiske valg slipper Israel hver gang for at blive stillet til regnskab for deres overtrædelser af en lang række internationale humanitære love. Herunder FNs beslutning fra juli 2004 om Muren i forlængelse af den Internationale Domstols kendelse om ulovligheden af Muren.                   

Den palæstinensiske samlingsregering blevet dannet som resultat af en direkte mægling fra Saudi Arabien. Det har skabt en enestående chance for at engagere det internationale samfund og især EU i området! Det er den nye palæstinensiske regerings program at fortsætte våbenhvilen, og den har givet et klart tilsagn om at indlede fredsforhandlingerne med Israel.

Derfor er det netop nu – mere end et år efter isolation af den daværende palæstinensiske regering begyndte – vigtigt for fredsperspektivet at støtte den nye palæstinensiske samlingsregering både politisk og økonomisk.

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening appellerer til den danske regering om at arbejde i EU’s regi for følgende:

–         Stop for den kollektive afstraffelse af den palæstinensiske civilbefolkning, ophæv sanktionerne og genoptag den økonomiske hjælp til de palæstinensiske myndigheder. At benytte sig af sanktioner og boykot til at forhindre palæstinensernes adgang til penge, mad og medicin m.m., er ikke et værdigt skridt for den Europæiske Union. 

–         Vi opfordrer EU til at bruge associeringsaftalen og naboskabs politikken til at kræve at Israel lever op til sine forpligtelser i forhold til at respektere palæstinensernes politiske og humanitære rettigheder som et besat folk.

–         Vi opfordrer EU til at spille en aktiv rolle for at få sat gang i forhandlinger mellem palæstinenserne og israelerne. Vi anbefaler en international fredskonference med EU som aktiv mægler.

Dette skal sikre en israelsk tilbagetrækning fra de besatte områder og tilbage til linjen fra den 4. juni 1967 i overensstemmelse med FN resolution 242, en total nedlæggelse af samtlige bosættelser på Vestbredden herunder i det besatte Østjerusalem, fjernelse af den store del af Muren, der er bygget på stjålet palæstinensisk land, og en aftale om flygtningenes ret til at vende tilbage.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.