Svært at se perspektivet

Ole Olsen, DPV

Svært at se perspektivet

Af Ole Olsen, Munkesøvej 21 B, Roskilde

JP SKREV i lederen 17/3, at det var svært at læse en palæstinensisk anerkendelse af Israel i den nye samlingsregerings grundlag. Det forstår jeg ikke. Regeringsgrundlaget indeholder en klar tilslutning til Den Arabiske Ligas udspil i 2002, hvor alle landene er parate til at anerkende Israel, når de besatte områder er rømmet.

Det er en de facto-anerkendelse af eksistens og leveret inden for sikre grænser.

Israels afvisning af den nye palæstinensiske regering er det derimod svært at se perspektivet i. Nej-politikken kan kun føre til øget usikkerhed om den israelske regerings forestilling om fred og øge borgernes usikkerhed. Ligesom den palæstinensiske regering klart definerer Israels ditto som en forhandlingspartner, må Israel kvittere ved at ville forhandle.

Den logiske første handling i forlængelse af udnævnelsen af den nye palæstinensiske regering ville være at frigive de 41 palæstinensiske parlamentsmedlemmer, Israel har holdt som gidsler i månedsvis. Denne gidseltagen af folkevalgte er helt uhørt, men har fået forbavsende lidt omtale i JP og andre danske medier.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.