USA – en ny politik i Palæstina?

DPV

USA – en ny politik i Palæstina?

Den 19. marts afholder Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening et møde med Lars Erslev Andersen, mellemøstforsker ved Syddansk Universitet. Emnet er den palæstinensisk-israelske konflikt set i lyset af Bush-regeringens forsøg på at forny sin politik i regionen.

Lars Erslev Andersen

 

Mødet finder sted i Forsamlingshuset på Halmtorvet 13, København V. fra kl. 19.30.

Meget tyder på, at Palæstina har høj prioritet i Washington lige nu. U.S.A. vil gerne oprette en alliance med de mere pro-amerikanske arabiske lande og Israel. Alliancens formål er at imødegå Iran, der i stigende grad ses som en magtfaktor i regionen.

For at få de arabiske lande med, er det imidlertid afgørende, at der opnås konkrete og afgørende resultater i Palæstina. Det er U.S.A. tilsyneladende ved at forstå. Samtidig er det også tydeligt, at en amerikansk fredsløsning ikke vil inkludere Hamas.

Hvad går den amerikanske vision ud på og hvad er perspektiverne for palæstinenserne?

Det er nogle af de spørgsmål, Lars Erslev Andersen vil forsøge at give et bud på ved aftenens debatmøde.

Lars Erslev Andersen er lektor ved Syddansk Universitet. Han forsker i Mellemøsten og amerikansk Mellemøstpolitik og har blandt andet skrevet bogen ”Den amerikanske orden – USA og det moderne Mellemøsten.”

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.