Israel gidsel for bosætterbevægelsen

Grethe Bille, www.fmep.org

Israel gidsel for bosætterbevægelsen

I “The Report on Israeli Settlement in the Occupied Territories” (Rapport vedrørende de israelske bosættelser i de besatte områder), som udgives af Foundation for Middle East Peace (FMEP) udtaler ambassadør Philip Wilcox, at staten Israel er blevet gjort til gidsel for sin egen bosættelsespolitik eller mangel på samme. Philip Wilcox skriver, at de skiftende israelske regeringer på grund af svage koalitioner har været ude af stand til at indføre en klar politik vedrørende de besatte territorier og bosættelserne. I mellemtiden har bosætterne uhindret kunne placere deres støtter i nøglepositioner inden for bureaukratiet og militæret. Bosætterbevægelsen er blevet en slags stat i staten. Dette er yderligere bemærkelsesværdigt set i lyset af afstemningsresultater, der viser en overvejende israelsk majoritet imod bosættelserne.

Fordi det er mislykkedes at løse problemerne med besættelse og bosættelse, har Israel været ude af stand til at opfylde det, der var målsætningen for grundlæggelsen af staten Israel – nemlig en jødisk, demokratisk stat i fred med sine naboer og med verden, konkluderer Philip Wilcox.

Philip Wilcox er præsident for Foundation for Middle East Peace, og organisationen udsender løbende rapporter om de jødiske bosættelser på Vestbredden som værende en af hjørnestenene i den israelsk/palæstinensiske konflikt.

Hele rapporten kan læses på www.fmep.org.

Refereret for DPV af Grethe Bille

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.