MIFTAH

Grethe Bille, www.ipcri.org

MIFTAH

The Palestinian Initiative for the Promotion of Global Dialogue and Democracy – MIFTAH, er en NGO med base i Jerusalem, hvis målsætning er at fremme demokrati og god regeringsførelse i det palæstinensiske samfund ved hjælp af bl.a. ansvarlighed, gennemsigtighed og fri gennemstrømning af informationer og nye ideer.

Organisationen er grundlagt i 1998 med Hanan Ashrawi som generalsekretær. Hun var generalsekretær indtil januar 2006, fra hvilket tidspunkt hun har været formand for organisationens Executive Committee. I en pressemeddelelse udsendt af MIFTAH kan man læse om en pressekonference, der er afholdt i efteråret i Jerusalem, som er et opråb til det internationale samfund om en øjeblikkelig afslutning på Israel’s diskriminerende visa-indefrysningspolitik. Konferencen var arrangeret i samarbejde med The Israeli-Palestine Center for Research and Information (IPCRI), og deltagerne var journalister, aktivister og medlemmer af det diplomatiske korps.

Den såkaldte visa-indefrysningspolitik nægter indrejsetilladelse til udlændinge, der ønsker at besøge familie eller venner i de palæstinensiske områder. Dette berører i særlig grad udenlandske ægtefæller til palæstinensere. De må nøjes med et 3 måneders turistvisum for at legalisere deres ophold, fordi Israel ikke udsteder permanent opholdstilladelse til de, der ønsker at bo på Vestbredden eller i Gaza. Siden starten på Al Aqsa Intifadaen i september 2000 har Israel afslået ansøgninger om familiesammenføring til de palæstinensiske områder som et middel til at kontrollere den palæstinensiske demografi. Israel har praktiseret denne indefrysningspolitik i højere eller mindre grad siden 1967, og lige nu er der en sagsbunke på mindst 120.000 ansøgninger, som ikke er blevet behandlet.

Rapporten fra mødet kan læses på www.ipcri.org

Refereret for DPV af Grethe Bille

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.