Min ven er blå

Ghassan Kanafanis kulturfond, DPV

MIN VEN ER BLÅ

– MALERIER SKABT AF BØRN I HELSINGØR OG LIBANON Den 28. oktober åbner udstillingen “Min ven er blå” i Børnekulturcentret, Kulturhuset Toldkammeret. Udstillingen er en del af kulturfestivalen Images of the Middle East.

“Min ven er blå” er en udstilling af selvportrætter skabt af palæstinensiske børn, der er vokset op i flygtningelejre i Libanon, og børn fra Børnehuset Globus i Helsingør.Den dansk-palæstinensiske kunstpædagog Laila Kanafani har undervist pædagoger i både Libanon og udvalgte børnehaver i Danmark. Pædagogerne har derefter fået børnene til at arbejde intenst med forskellige kunstneriske udtryksmåder. I begge lande har børnene fået til opgave at male et maleri, der tager udgangspunkt i temaet’ ‘Selvportræt og Identitet”.Ifølge FN’s børnekonvention har børn ret til at blive hørt og deltage i samfundsdebatten. Med projektet og udstillingen “Min ven er blå” får børnene mulighed for at give deres eget bud på, hvem de er og hvilke fremtidsdrømme de har.Udstillingens formål er at bidrage til at fremme dialog og forståelse mellem Danmark og Mellemøsten.Udstillingen er arrangeret af Red Barnet og Ghassan Kanafanis Kulturfond, som en del af kulturfestivalen Images of the Middle East. Lokale arrangører: Børnehuset Globus, Børnekulturcentret og Børnekulturkonsulenten for Helsingør Kommune.Ghassan Kanafanis Kulturfond blev oprettet som libanesisk ngo i 1974 på toårsdagen for mordet på Ghassan Kanafani, forfatter, journalist, kunstner og talsmand for det palæstinensiske folk. Fonden driver børnehaver, kunst-værksteder, klubber og børnebiblioteker i de palæstinensiske flygtningelejre i Libanon.Læs mere om organisationens arbejde på www.kanafani.dk28. OKTOBER – 11. NOVEMBER 2006BØRNEKULTURCENTRET, KULTURHUSET TOLDKAMMERET HAVNEPLADSEN 1, 3000 HELSINGØRMAN-FRE KL. 11.00-16.00, LØRDAG KL. 11.00-16.00 (SØNDAG LUKKET) 

FRI ENTRE

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Møder. Bogmærk permalinket.