Listen over israelske massakrer bliver endnu længere

DPV

Listen over israelske massakrer bliver endnu længere

 

18. april 1996 og 30. juli 2006. To datoer, der altid vil huskes, når talen falder på den libanesiske landsby Qana.

 

18. april 1996: En gruppe af Qanas beboere søgte tilflugt fra det israelske hævnangreb ”Vredens Druer” i april 1996 i en nærliggende FN-base. Resultat: 109 civile libaneser døde og 351 sårede som følge af israelske granater affyret direkte ind i FN-lejren.

 

30. juli 2006 gentager historien sig. Sagesløse civile libanesere søgte atter tilflugt fra den israelske hærs vilkårlige bombardementer. Resultat: døde i massevis, mens de troede sig sikre i en kælder. 57 civile fra to familier, heraf 34 børn døde mens de sov.

 

Qanas historie er ikke enestående. Den føjer sig til en lang række af massakrer begået af Israel mod civile palæstinensere, libanesere og arabere i Kebaia, Nihalin, Deir Yassin, Kafr Kassem, Kafr Assad, Kafr Kala, Sabra og Shatilla, Jenin osv. Israels generalieblad er – siden oprettelsen i 1948 – sort og blodigt.

 

De israelske ledere kvalificerer sig i desuden som krigsforbrydere, der bør stilles til regnskab for deres angreb mod civile i nabolandene.

 

Spørgsmålet er af hvem og hvornår vil Israel vil blive gjort ansvarlig for de forbryderiske handlinger?

 

Israel har efter massakren i Qana proklameret at man vil iværksætte en undersøgelse af sig selv! Trods utallige israelske angreb mod palæstinensiske og libanesiske civile gennem årene er ikke én eneste leder eller soldat, nogensinde blevet dømt. Det vil heller ikke ske denne gang. Er det ikke på tide med en international undersøgelse af samtlige israelske overgreb i Palæstina og nu i Libanon?

 

Dansk Palæstinensisk Venskabsforening opfordrer den danske regering til at øge presset på Israel for at standse sit overgreb på såvel Palæstina som Libanon. Og ikke mindst til en international baseret undersøgelse af overgrebene især i Qana.

 

 

Fathi El-Abed

Næstformand/Dansk Palæstinensisk Venskabsforening

40 61 38 96/35 35 48 68

 

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.