Fælles koordinering af verdens boykot mod Israel

DPV

Fælles koordinering af verdens boykot mod Israel

Konference i Beirut fra d. 20 til d. 21 maj

Pressemeddelelse d..26. april 2006 fra BADIL bevaringscenter for Palæstinensiske Flygtninge og Bopælsrettigheder

Arabiske internationale civile samfundsorganisationer samles i solidaritet med det palæstinensiske folk til en konference, som skulle være holdt for længe siden. Omkring 150 repræsentanter fra civile organisationer fra arabiske lande, Europa, Sydafrika, Nordamerika og Palæstina træder samen i Beirut, for at sikre en effektiv koordination henover kloden mod en USA og Israel – domineret ensidighed overfor og isolation af det palæstinensiske folk.

Eksperter og aktivist – delegerede fra over 15 lande har allerede bekræftet deres deltagelse.

“Den Arabisk – Internationale Konference i Solidaritet med det Palæstinensiske folks Rettigheder til Tilbagevenden og Selvbestemmelse ” er organiseret af Koalitionen af Libanesiske Civile Organisationer til Støtte for den Palæstinensiske Intifada i samarbejde med den Palæstinensiske Koalition ” Ret – til – Tilbagevenden ” og er en del af en række aktiviteter, som finder sted i maj 2006 for at mindes den palæstinensiske Nakba i 1948.

Organisatorer og deltagere i denne konference har til hensigt at vise, at civile samfundsorganisationer er i stand til at nedbrude mure og barrierer, som er opført af regeringer for at adskille arabiske og vestlige mennesker for at fortsætte flytningen og forandringen af det palæstinensiske folk. Styret af en dagsorden helt og holdent baseret på international lov, vil konferencen sætte fokus på Israels vedvarende nægtelse af det palæstinensiske folks ret til tilbagevenden og selvbestemmelse .

Som den væsentligste grund til den forlængede konflikt vil den analysere det israelske regime, set i lyset af de internationale midler og forholdsregler, som blev iværksat mod Sydafrikas Apartheids regime. Konferencen skal tjene som en platform til at aktivere og styrke samarbejdet mellem arabiske og vestlige samfund. Den vil arbejde hen imod oprettelsen af et arabisk- internationalt netværk af civile samfundsrepræsentanter, som står for og er enige om en handlingsplan til at forsvare og arbejde for de fundamentale rettigheder for det palæstinensiske folk, særlig kampagnen for: Boykot, forskellige forholdsregler og sanktioner mod Israel, indtil det underkaster sig international lov; og en global kampagne hen imod den 60 – års dagen for den palæstinensiske Nakba i 2008, som sigter mod at opnå bred offentlig anerkendelse af den uretfærdighed, som er påført det palæstinensiske folk igennem seks årtier.

Ligeledes lovligheden og nødvendigheden af de palæstinensiske flygtninges krav på at vende tilbage og det palæstinensiske folks ret til selvbestemmelse.

Oversat fra engelsk for DPV af Birthe H. Christensen

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.