Aflys fodboldlandskampen – boykot Israel

Boykot Israel Kampagnen

Aflys fodboldlandskampen – boykot Israel

Åbent Brev til DBU, Dansk Boldspil Union d. 19. februar 2006

Fra Boykot Israel Kampagnen

( Kopi sendt til Fodboldlandsholdet og trænere )

Onsdag den 1. marts er der planlagt venskabskamp mellem det danske og det israelske fodboldlandshold i Israel. Boykot Israel Kampagnen opfordrer DBU til at lytte til de udtalelser der er kommet fra spillere om at aflyse kampen.

En kamp som er uværdig både på grund af tidspunktet den finder sted på og på grund af Israel som en besættelsesmagt.

Kampen finder sted på et tidspunkt hvor millioner i Mellemøsten – i forbindelse med den såkaldte Muhammed-krise – har protesteret imod Danmark pga. Jyllands Postens karikaturer af profeten Muhammed. Også i Palæstina har rigtig mange udtrykt deres protest og vrede mod Danmark og Vesten – en vrede der ikke kun kan forklares ud fra tegningerne, men også ud fra en frustration over Vestens ignorering af palæstinensernes situation og rettigheder og dobbeltmoral i.f.t. behandlingen af Israel.

På trods af FN-resolutioner fortsætter Israel besættelsen af Vestbredden og Gaza. På trods af Oslo-aftalen fortsætter Israel udbygningen af de ulovlige bosættelser, og på trods af kendelsen ved den internationale domstol i Haag fortsætter Israel udbygningen af den ulovlige apartheidmur – hvilket reelt vil gøre en levedygtig palæstinensisk stat umulig.

At gennemføre en venskabskamp mellem den israelske besættelsesmagt og Danmark er en ekstra provokation i den nuværende situation, som yderligere vil skade Danmarks forbindelser med folkene i Palæstina og Mellemøsten.

Som I ved, er sport ikke upolitisk, især ikke når den involverer nationer og folk i krig og konflikt, som f.eks.sport under apartheid styret i Sydafrika.

Boykot Israel kampagnen opfordrer til at lægge pres på Israel, indtil Israel har trukket sig ud af de besatte områder. Boykot Israel Kampagnen er inspireret af boykotkampagnen imod apartheidstyret i Sydafrika.

Vi opfordrer også landsholdets spillere og trænere til at anmode DBU aflyse kampen onsdag d. 1. marts i Israel.

Boykot Israel Kampagnen

Griffenfeldsgade 41

2200 København N

www.boykotisrael.dk

boykotisrael@gmail.com

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Kommentarer. Bogmærk permalinket.