Palæstina: Karavane for international ret

Caravane Palestina

Palæstina: Karavane for international ret

Den palæstinensiske læge Mustafa Barghouti er ’fader’ til initiativet ved navn ”Karavane for international ret 2005” som starter i Europa d. 4. juli og kører videre til Mellemøsten. Karavanens mål er et sætte fokus på internationale rettigheder i forhold til Palæstinaspørgsmålet. På et kulturcenter i Hamburg mødte jeg fornylig en Palæstina-aktivist der bad mig informere om projektet i Danmark. Han har selv tilmeldt sig karavanen.

Hundredvis af køretøjer vil deltage i karavanen der starter ved EU-parlamentet i Strasbourg d. 4. juli, kører videre til Geneve (karavanens andet startsted er ved FN-bygningen i Geneve d. 5. juli), derfra til Bologna, Athen, Thessaloniki, Bosporus, Istanbul, Ankara, Aleppo (Syrien), Damaskus, Amman (Jordan), Jerusalem (hvortil man forventes at ankomme 20.juli).

Ophold i Palæstina en uges tid. Karavanen slutter officielt den 27. juli. Altså en rundtur på godt 3 uger.

Der er sørget for logi ved alle stop undervejs. Totalpris pr. køretøj er ca. 2.000 euro (14.000 kr.). Divideret med fx 4 personer i et køretøj vil prisen blive ca. til 3.500 kr. pr. person. Så vidt vides indbefatter denne pris ikke mad undervejs.

Allerede nu er 100 personer (cirka 20 køretøjer) tilmeldt karavanen, de fleste fra Frankrig, Holland og Belgien. Man forventer deltagere fra alle lande i Europa.

På nedenstående hjemmeside (engelsk og fransk) finder man Karavanens grundlag, informationer om karavanen, en flot plakat med ruten indtegnet, lokalgrupper, forskellige internationale resolutioner osv.

For at tilmelde sig skal man indsende en check på 10 euro til ”Caravane pour la Palestina, Michel Flament, 4, Avenue Charles de Gaulle, F-67800 Strasbourg

Arrangør er:

Coordination de l´Appel de Strasbourg (Koordinationsudvalget for

Strasbourg-Appellen)

Se: :http://caravane.palestina.free.fr

Irene Clausen

Dette indlæg blev udgivet i Analyser, Bosættelser, Gamle indlæg. Bogmærk permalinket.