USA´s valgkamp er startet

DPV

USA´s valgkamp er startet

Bush Jr. gør ikke samme fejl som Bush Senior.

Om godt et år, i november 2004, er der præsidentvalg i USA. Primær-valget (hvor kandidaterne vælges) er i foråret 2004 og valgkampen er derfor så småt begyndt. Det er derfor usandsynligt, at USA vil tilbageholde lånegarantier eller lign. – som der har været forlydender om i pressen – hvis Israel ikke er mere imødekommende.

Bush Jr. vil ikke gøre samme fejl som sin far, Bush Senior, der i 1991 tilbageholdt lånegarantier for at tvinge den Likud-ledede regering til at stoppe bosættelsesbyggeriet og deltage i Madrid-forhandlingerne. Efter dengang at have udtalt, ”at han var en ensom lille mand oppe imod noget nær 1000 lobbyister på bjerget”, opnåede Bush Senior evigt fjendskab med den jødiske lobby i USA.

Clinton udnyttede bemærkningen og beskyldte Bush for antisemitisme, og fra at have haft 90% støtte i diverse meningsmålinger umiddelbart efter Golfkrigen, faldt støtten til Bush Senior til 33% op mod valget. Clinton vandt som bekendt.

Dette indlæg blev udgivet i Gamle indlæg, Pressemeddelelser. Bogmærk permalinket.